2017-01-16 13:05

EVENIMENT


Marele jaf revoluţionar

 |  21:00
Marele jaf revoluţionar

Teodor Mărieş, liderul Asociaţiei 21 decembrie 1989, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că şapte miliarde de dolari din fondurile unor instituţii comuniste şi patrimoniul acestora au fost furate după Revoluţie de mafia girată de Ion Iliescu. Conturile în care au fost ţinuţi banii încă există şi nu sunt goale.

„Aducem la cunoştinţă un caz extrem de grav la 21 de ani de la Revoluţie. Am să plec de la ordinul dat de MApN şi FSN în 25 decembrie 1989, când cele două instituţii transmit: «Cotizaţiile pentru partid şi pentru UTC se strâng şi se depun în aceleaşi conturi de până acum». Este absolut incredibil, după ce l-au omorât pe Ceauşescu, după ce şi-au lichidat conducătorul, tovarăşii din PCR cer cotizaţiile în continuare în aceleaşi conturi. Vă veţi întreba dacă după 21 ani mai sunt bani în aceste conturi. Răspunsul este da, după 21 de ani încă sunt bani, încă sunt bunuri care au aparţinut fostei UTC şi suntem convinşi că acelaşi lucru se întâmplă şi cu fondurile fostului Partid Comunist, ale sindicatelor, ale şoimilor patriei, pentru că nu le-a scăpăt nimic să fure celor care conduc destinele României din 1989 încoace. Iar principalul vinovat care a dat drumul la jaful naţional este Ion Iliescu”, a spus Mărieş.

Copos şi savarina

Liderul Asociaţiei 21 decembrie 1989 a lansat o invitaţie către cei care au avut pe mână acei bani: “Îi rugăm pe tovarăşii din Partidul Comunist care sunt bine intenţionaţi pentru neam şi ţară, aşa cum le place lor să spună, să vină şi să demaşte felul în care au fost consumaţi cele patru miliarde de dolari. În invităm pe cei care au preluat Patrimoniul UTC, cu domnul Copos în frunte, poate ne aduce şi o savarină, să vină şi să spună câţi bani au primit pentru dezvoltarea întreprinderilor sau a firmelor proprii din aceste fonduri. Îi invităm pe cei care au răspuns de destinele pionierilor şi ale şoimilor patriei, să vină şi să anunţe ce au făcut cu acei bani”.

Apel către Băsescu

Pentru faptul că mai există acele conturi, Teodor Mărieş îi acuză pe toţi cei care au condus ţara din 1989 încoace, inclusiv pe actualul Guvern. El se întreabă retoric dacă aceşti bani nu sunt întrebuinţaţi ca şi în trecut când s-au folosit la deturnarea Revoluţiei, la mineriade sau la alegeri. “Este greu să ceri unui Parchet, cu o anume procuroare generală, Laura Codruţa Kovesi, în frunte, să se implice în asemenea tip de dosar. Poate ne aude cineva mai sus decât domnia sa. Poate domnul preşedinte Traian Băsescu înţelege cum sunt folosiţi aceşti bani. Poate că din aceşti bani se mai fac şi alte campanii, poate că înţelege domnul Băsescu, poate nu înţelege. Iar dacă nu înţelege, înseamnă că îi place”, a precizat Mărieş.

Mavrodin, revoluţionar pesedist

De Ziua Marinei, pe 15 august 2011, cetăţenii României au făcut cunoştinţă cu Nicolae Mavrodin, care s-a prezentat ca lider al revoluţionarilor constănţeni, a provocat un pic de tărăboi împreună cu Miron Cozma şi a fost amendat de Jandarmerie. Cine este el de fapt?

„Mavrodin e nesemnificativ pentru mişcarea revoluţionară şi am aflat că e şi membru PSD. El a încercat denigrarea revoluţionarilor şi îndeosebi a Asociaţiei 21 decembrie”, a declarat Mărieş. El a fost completat de către Virgil Gabriel Păun, consilier juridic al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, care a prezentat informaţii privind preluarea de la BCR, în baza Legii 350/2006, a conturilor fostului Comitet Central al UTC de către Fundaţia Naţională pentru Tineret prezidată de acest Nicolae Mavrodin. Acesta a fost acuzat de folosirea în interes personal a banilor aflaţi în conturi, precum şi a imobilului din Calea Victoriei nr. 120 din Bucureşti, transferat şi acesta din patrimoniul Uniunii Tineretului Comunist.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-01

Mai multe imagini:
Marele jaf revoluţionar
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
22 Aug 2011

Daca isi imagineaza cinev a ca raspunzatorii de mar ele jaf national vor fi c onvinsi cu blindete sa re turneze ce au furat ins eamna ca e de o naivitate echivalenta cu prostia.P roblema nu se poate rezol va decit cu o legislatie teafara pe care sa o apli ce functionari profesioni sti si integri. Dar eu ma i cred in ceva, unde oame nii nu reusesc sa faca dr eptate mai e cineva care o face. Pentru cei ce cre d. O zi buna !
VLAD
22 Aug 2011

Cine vorbeste despre revo lutie , un fost portar la echipa de fotbal ICSIM B ucuresti ,care pana sa mo ara DAN IOSIF era un nime ni . EU care eram acolo l a ICSIM ,stiu foarte bine cine este acest mare rev olutionar ....UN MARE REB UT .... Apropo nu era bun nici ca portar ...
NICKY PERCEA
22 Aug 2011

Bre, Maries, cind ai de g ind sa te trezasti dupa b etie? 21 de ani nu-s de a juns, mai vrei neste banu ti? Nu-ti ajunge?
PERSEVERENT
22 Aug 2011

Dupa 21 de ani s-a trezit si impostoru de Maries s a umple dupa potcoave de cai morti! De fapt, se a propie campania electoral a si fiecare trepadus din echipa de zgomote a PDL- ului are misiunea lui. I n loc sa se intrebe pensi onarii sau bugetarii de c e s-au redus veniturile l or cu 25% pe timpul guver narii portocalii, mai bin e se isi pierd timpul cu lucruri de acum 21 de ani . PS. Vad ca se vorbeste de Copos. Asta nu a fost vice-prim ministru pe tim pul lui Traian Basescu, p rin 2005-2006?
ZIGZAG
22 Aug 2011

ilici, nicolaie militaru, felix moscova kgb kondya kov tariceanu crin antone scu noryka nykolay silviu brucan gissela wiess bog dan olteanu caraman sindi cate ugsr bazele de trata ment ale sindicatelor hay ssam ion iliescu ion vasi le felix conturile pcr ut c creante de recuperat fe lix ..forta usl go to mos cow
JUSTICE
22 Aug 2011

si mafia pdl din care fac i parte ce a facut cu ban ii ptr autostrazi-udrea,c ocos,borduri-videanu,baie tii destepti din energie- ghe stefan -pinalti,sida -ginerele lui basinescu,v apoarele 390 vindute de t raian basecu-toata flota, magazinele etnobotanice-d roguri aduse de pdl-nu ex istau inainte -din ibiza- mafia de la complexele ni ro si europa-sponsori pdl
ZIGZAG
22 Aug 2011

@justice: petrom, rompetr ol, sidex,bancorex, credi t banc, caritas, gerald,d an ioan popescu, felix , iliescu dan iosif catalin voicu bombonel dan radu rusanu caltabos ministru porno pacurariu zeci de c ombinate ..vapoare vandut e in regimul iliescu vaca roiu premier coruptie SOV fni fna catarama safi ta pu ciuvica romtelecom usl pc psd pnl prm mazare st atiuni jefuite paduri def risate ....mai respira!

Adauga un comentariu

Random image