2017-01-20 22:15

EVENIMENT


Marian Iancu, 10 ani de închisoare

 |  19:54
Marian Iancu, 10 ani de închisoare

Patronul Poli Timişoara, Marian Iancu, a fost condamnat, ieri, prin decizia Tribunalului Bucureşti, la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost trimis în judecată, în 2005, de procurorii DIICOT, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Prin rechizitoriul din august 2005, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Alexandru Marian Iancu, Constantin Mărgărit, Octavian Iancu, Gheorghiţă Iancu, Marius Turică, Silviu Neacşu, Cuneyt Akaroglu, Hayrettin Elenkalan şi Kadri Mazhar Basaran.

În perioada martie 2000-decembrie 2003, Alexandru Iancu, Octavian Iancu, Constantin Mărgărit şi Mazhar Kadri Basaran, în calitate de administratori ai SC VGB Impex SRL, au coordonat şi determinat încheierea fictivă a unor documente justificative de achiziţii produse petroliere, emise pentru această societate de şapte societăţi comerciale asimilate ca şi comportament  firmelor fantomă. Din probele administrate a rezultat că SC VGB Impex SRL deţinea în proprietate o cantitate de 156.591.450 kg uleiuri minerale, cu o valoare de 3.605.761.960.317 lei vechi, marfă de provenienţă ilicită, pentru a cărei justificare în vederea punerii în vânzare a fost necesară emiterea facturilor fiscale, cuprinzând date nereale, de către firmele fantomă controlate şi coordonate de fraţii Iancu şi Constantin Mărgărit şi Mazhar Kadri Basaran, către SC VGB Impex SRL.

Ulterior emiterii acestor facturi cuprinzând date nereale, SC VGB Impex SRL a procedat la înregistrarea în contabilitate a acestora, determinând în acest fel  modificarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, prin înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni comerciale reale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 1.100 miliarde de lei vechi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image