2019-01-19 04:42


Marian Tutilescu nu crede în cifrele francezilor despre infractorii români

 |  19:48
Marian Tutilescu nu crede în cifrele francezilor despre infractorii români
Aflat la Paris, secretarul de stat Marian Tutilescu, şefulDepartamentului Schengen din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor(MAI), l-a contrat ieri pe purtătorul de cuvânt al UMP - partidul preşedinteluiNicolas Sarlozy - Frédéric Lefevre şi şi-a exprimat unele îndoieli în legăturăcu corectitudinea autorităţilor franceze în materie de statistici privindinfractorii români.

"Vreauca intrarea României în spaţiul Schengen să fie subordonată eforturilor şivoinţei sale de integrare a cetăţenilor săi romi", a afirmat Lefevreduminică, la o petrecere de partid. Marian Tutilescu a replicat luni că nu esteabsolut deloc de acord cu afirmaţiile lui Lefevre privind legarea integrării înspaţiul Schengen de romi, precizând că ţiganii români nu sunt singuriiresponsabili de fapte infracţionale.

Înplus, secretarul de stat român a apreciat, diplomatic, că România şi Franţatrebuie să se alinieze în ceea ce priveşte înregistrarea infracţiunilor comisede cetăţenii români. "Cifrele şi datele noastre, privind importanţainfracţiunilor comise de cetăţenii români, diferă de cele făcute publice deautorităţile franceze. Va trebui să stabilim împreună un sistem clar şi unitar,pentru a măsura această evoluţie şi pentru a lua măsurilecorespunzătoare", a declarat Tutilescu pentru AFP, precizând că va discutadespre acest lucru şi cu prefectul Poliţiei din Paris, Michel Gaudin. Tutilescua spus că, potrivit datelor deţinute de autorităţile române, criminalitatearomână în Franţa se caracterizează, în special, prin traficul de fiinţe umaneşi mica infracţionalitate (furturi etc.). Acest gen de infracţiuni nu pot fi denatură să pună în pericol securitatea Franţei.

MarianTitulescu conduce o delegaţie de zece poliţişti români, trimişi de Guvernulromân luni, la cererea Franţei. Poliţiştii vor sta cel puţin trei luni înFranţa şi se vor alătura celor patru colegi ai lor deja prezenţi la Paris.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638942-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KAISER
22 Sep 2010

Vai,vai ce corectori aveti acolo? Nicolas Sarlozy? Dati-i un miel!
Random imageUltimele stiri

loading...