2017-01-16 21:30

EVENIMENT


Maricel Păcuraru - afaceri de casă cu MDRT

 |  21:00
Maricel Păcuraru - afaceri de casă cu MDRT

Firma gălățeană Vega 93, deținută și controlată de omul de afaceri Maricel Păcuraru, partenerul lui Sorin Ovidiu Vîntu, încasează 125 de milioane de euro, pentru lucrări de infrastructură, de la Ministerul Dezvăltării Regionale și Turismului. Aici a lucrat, în calitate de consilier, chiar cumnatul lui Maricel Păcuraru, Marius Sorin Crivțonencu, iar sora acestuia, respectiv soția afaceristului gălățean, Corina Păcuraru, a furnizat, anul acesta, bilete de avion ministerului, prin firma Perfect Tour.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a atribuit, pe 24 octombrie, firmei Vega 93 contractul privind „proiectarea și execuția de lucrări de modernizare și reabilitare a drumurilor județene și de interes local din județele Buzău și Vrancea” în valoare de 508.277.294 lei (aproximativ 125 milioane de euro) fără TVA. Firma gălățeană va trebui să modernizeze în doi ani aproape 400 de kilometri de drumuri județene, respectiv să le reabiliteze, să amenajeze curbele, să schimbe sau să repare podețele și să consolideze terasamentele. Vega 93 a fost singurul ofertant al licitației organizate de MDRT, așa cum s-a întâmplat, de altfel, în cazul multor altor contracte încheiate cu instituții publice.

Vega 93 SRL îi are ca asociați pe Maricel Păcuraru, Viorel Rășcanu, Anca Lefter și pe fratele acesteia, IonuțIstrate, care deține părți sociale în alte nouă societăți, în două dintre ele, Vega Company și Vega Trade, chiar alături de tatăl său, Corneliu Istrate, celebru afacerist din Galați. Maricel Păcuraru este căsătorit cu sora fostului consilier din cadrul MDRT, Marius Sorin Crivțonencu, care și-a dat demisia anul trecut, după scandalul privind atribuirea unui contract firmei Perfect Tour, patronată de sora sa, Corina Păcuraru. De altfel, DNA îl anchetează pentru trafic de influență chiar pe fostul șef al lui Crivțonencu, Ioan Andreica, secretar de stat în MDRT până în septembrie 2010. Nici Maricel Păcuraru nu a scăpat de ancheta procurorilor anticorupție, el fiind trimis în judecată pentru spălare de bani, în dosarul „Poșta”, alături de Dan Mihai Toader.

Marius Crivțonencu, membru cu funcție de conducere în organizația PDL Brașov, a fost pentru o scurtă perioadă de timp președintele Autorității Naționale de Turism, în vremea lui Tăriceanu, când a fost implicat într-un alt scandal tot pentru un contract cu firma surorii sale, apoi, în 2009, a ajuns consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Locuinței, condus de Vasile Blaga. În acea perioadă, Perfect Tour a furnizat și pentru MDRL bilete de avion.

Afaceri de succes și de zeci de milioane de euro cu instituții publice

Afacerile derulate de firma gălățeană Vega 93 SRL cu instituțiile publice din administrația locală sau centrală i-au adus în buget sume colosale, de ordinul a zeci de milioane de euro.

Banii au fost încasați în ultimii patru ani, în baza a cel puțin 69 de contracte, atâtea câte au fost publicate pe site-ul de licitații publice SEAP. Aproape toate au fost derulate în Moldova, în special cu Primăria Galați, Primăria Focșani sau Consiliile Județene Galați și Vrancea, dar și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Cel puțin aceasta din urmă a atribuit lucrările prin negociere fără anunțde participare, fie pentru că erau situații urgente, fie pentru că lucrările nu puteau fi furnizate decât de un singur ofertant, deși era vorba despre reabilitări de drumuri. Din contractele încheiate cu CNADNR, Vega 93 a încasat peste 17,2 milioane lei (peste 4 milioane de euro). O sumă impresionantă a încasat Vega 93, în 2008, de la Ministerul Transporturilor, în vremea mandatului lui Ludovic Orban. 146 de milioane de lei a plătit instituția pentru ca firma gălățeană să reconstruiască un drum distrus de inundațiile din 2005 din județul Vrancea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-25

TAGURI: maricel pacuraruComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DAN
24 Noi 2011

Bravo Andi, La puscarie, pe viata cu Pacuraru! Dez valuie toate escrocheriil e ospatarului analfabet p uscarias din Galati, cara catita ale carei tentacul e au ajuns in Parlament, banci sau chiar in interi orul Politiei Economice: Posta, angajarea unor spe cialisti din serviciile s ecrete pentru ca învatas e ca trebuie sa controlez e tot, Afacerea Genius in ternetul banda larga, afa cerile cu statul ale neve stisi, bonurile de masa; Afacerea Freedom Star, V ega 93, Afacerea de spala re de bani cu Biserica Ma rtirilor din Timisoar, Mo ndiala Holding Constant, Crown Gate Alliance Inc - Tortola, Insulele Virgin e , fraudare a bugetului prin recuperarea TVA din vanzarea consecutiva a na vei-impingator Miraslau s i cresterea artificiala a pretului acesteia de 30 de ori, Direct Shop SRL, distrugerea ziarului Gard ianul, participarea la de valizarea Bancii Internat ionale a Religiilor, a Ba ncii Dacia Felix si a Ban cii Agricole, afacerea In somar - Cercetari si mark eting politic si multe al tele... Puscarie pe viata !
IOAN IONEL
24 Noi 2011

Ce surpriza!!! DNA il oco leste pe dl.Istrate C., d in motive de influenta po litica. Intreaga sa avere provine STRICT din contr acte cu statul.... O mica , mica verificare va scoa te la iveala multe surpri ze..., surprize neplacute de multi sefi din PSD: D an Nica, Oprisan, etc....
EL LUTTE
27 Noi 2011

Corina ,fosta nevasta a l ui CHELU Radu Munteanu fo st membru in CA la Banca Religiilor

Adauga un comentariu

Random image