2018-12-16 03:23


Marius Petcu rămâne după gratii. DNA susţine că odată eliberat, sindicalistul ar putea influenţa martorii

 |  19:51
Marius Petcu rămâne după gratii. DNA susţine că odată eliberat, sindicalistul ar putea influenţa martorii
Magistraţii Curţii de ApelBucureşti au decis ca sindicalistul Marius Petcu să rămână în arest. ProcurorulDNA prezent la procesul în care Marius Petcu cere eliberarea provizorie subcontrol judiciar a arătat că lăsarea acestuia în libertate nu este oportunăpentru că ancheta este încă la început şi sindicalistul ar putea influenţapersoane din dosar sau ar comite noi fapte.

Curtea de Apel Bucureşti a dezbătut, ieri, o cerere deeliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii liderului sindicalMarius Petcu. Procurorul anticorupţie s-a opus admiterii cererii din mai multemotive, unul dintre acestea fiind că urmărirea penală în cazul lui Marius Petcueste în fază de început, anchetatorii urmând să administreze noi probe în acestcaz. "Măsura eliberării provizorii alui Marius Petcu nu este oportună din cauza stadiului procesului penal în carene aflăm. Se poate constata cu uşurinţă că ne aflăm la debutul urmăririi penaleşi că nu a trecut nici măcar o lună de la depistarea şi comiterea faptelor decătre inculpat", a arătat reprezentantul DNA.

Procurorii nu se lasă

Procurorul a precizat că Petcu este învinuit de"fapte cu caracter continuat, fiind vorba de sume pretinse lunar",acesta fiind încă un indiciu din care reiese că el ar putea comite astfel defapte în continuare. "Există posibilitatea ca acesta săia legătură cu persoane implicate în dosar, precum coînvinuiţi sau martori,prin prisma calităţii sale de persoană publică, cu situaţie materială foartebună, putând să facă acest lucru chiar şi prin intermediari",a arătat procurorul. Acesta a adăugat că indiciile şi probele în baza căroras-a admis arestarea preventivă a liderului sindical le-au reprezentat douăinterceptări telefonice din 1 martie şi 24 martie, în care Petcu a fostsurprins cerând bani. Totodată, procurorul a arătat că DNA se află în posesiadeclaraţiei unui martor din care ar reieşi foarte clar că Petcu era perfectconştient despre implicarea faptelor pe care le face. "Ar fi vrut să facă actele în aşa fel încât să nu pară că ia vila pe douămilioane de lei vechi, a declarat martorul în faţa organului de urmărirepenală, ceea ce denotă că Marius Petcu era conştient de faptele sale",a arătat procurorul DNA.

În ceea ce priveşte motivarea apărătorilor că Petcu aretrei copii în întreţinere, procurorul a arătat că "doi dintre cei trei copii ai săi sunt majori şi nu necesită întreţinereaacestuia întrucât se presupune că se pot întreţine singuri".În legătură cu unele documente depuse de avocaţii lui Marius Petcu referitoarela decizii ale unor instanţe privind cazuri similare, procurorul DNA a arătatinstanţei că "una este să laşi liberă o persoană care a luat o dată o100-200 de euro şi alta este să laşi în libertate o persoană care a fost prinsăcerând bani lunar, primind de fiecare dată zeci de mii de euro". În acestcontext, procurorul a cerut Curţii de Apel Bucureştirespingerea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar făcută deavocaţii lui Petcu.

Avocaţii susţin că aproape toţi martorii au fost audiaţi

Avocaţii lui Petcu au susţinut că ancheta în cazulclientului lor ar fi aproape de finalizare, în sensul că DNA ar fi audiat"aproape" toţi martorii din dosar, precum şi pe notarul public careeste învinuit în cauză. Aceştia au mai arătat că Marius Petcu este o persoanăcu studii superioare, că are trei copii în întreţinere şi că a deţinut ofuncţie respectabilă în sistemul sindical din România. Avocaţii au precizat căelementele personale ar permite admiterea cererii de eliberare a lui Petcu şiau depus la instanţă hotărârea Federaţiei Sanitas prin care funcţia depreşedinte deţinută de acesta la organizaţia sindicală a fost preluată devicepreşedinte. Apărătorii lui Petcu au depus şi o serie de documente care săcontureze practica judiciară privind astfel de cereri, solicitând instanţeilăsarea în libertate sub control judiciar a clientului lor.

În ultimul cuvânt, Marius Petcu a arătat că este de acordcu cele susţinute de avocaţii săi. "Pot să vă asigură că dacă mă veţi lăsaîn libertate nu voi fi un inculpat problemă şi voi respecta toate obligaţiilece mi se vor impune", a spus Petcu în faţa instanţei. Curtea de Apel Bucureştia respins cererea lui Petcu. Marius Petcu este arestat preventiv din 31 martie,în dosarul în care este acuzat de luare de mită. El a înaintat recurs împotrivadeciziei


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...