2019-03-26 12:38


Marius Petcu va fi cercetat în libertate sub control judiciar, decide definitiv Curtea de Apel Bucureşti

 |  19:47
Fostul preşedinte al Federaţiei Sanitas va fi judecat înlibertate, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au admis, ieri, recursuldeclarat împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti care îi respinsese, iniţial,cererea de eliberare sub control judiciar. Decizia este definitivă.

PotrivitOrdonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, înperioada anilor 2009-2010, Marius Grigore Petcu, în calitate de preşedinte alFederaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comercialeaproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20% din valoarea fiecăreisituaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract deexecuţie lucrări. Contractul are ca obiect executarea obiectivului “Centrul deeducaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov”, preţul negociat al contractuluifiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915de lei, fără TVA, notează procurorii în documentul citat. De asemenea, în 1februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vilăsituat în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 de euro. “Scopulprimirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mităneplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea decătre aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare”, au precizat procuroriianticorupţie.

Denunţătorullui Petcu, abonat la contracte cu statul

Denunţătorullui Petcu este omul de afaceri vâlcean Dorin Petre Scrieciu, acţionar şiadministrator al societăţii comerciale Electronics SRL, cu sediul în RâmnicuVâlcea. Acesta a mai deţinut acţiuni într-o altă societate, Electroprest SRL,şi deţine calitatea de administrator al SC Electronics Filiala Băile GovoraSRL. Compania Electronics SRL a derulat cel puţin trei contracte cuinstituţiile statului în ultimii patru ani, printre care se regăseşte şi uncontract cu o instituţie aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, ai cărorsalariaţi sunt afiliaţi la Federaţia Sindicală Sanitas, condusă de MariusPetcu. Este vorba despre un contract de lucrări, parafat de către compania luiSrieciu, Electronics SRL, la data de 29 septembrie 2009, cu Spitalul Clinic deRecuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord. Valoarea contractului s-aridicat la vremea respectivă la 2,5 milioane de lei fără TVA, firmadenunţătorului lui Marius Petcu trebuind să efectueze “lucrări de renovare şide reparaţii capitale ale băilor reci”.Acesta nu este, însă, singurul contract cu statul al firmei ElectronicsSRL. La sfârşitul lunii septembrie a anului 2008, compania lui Dorin PetreScrieciu a încasat din partea Consiliului Judeţean Vâlcea un contract învaloare de 345.100 de lei cu TVA inclusă, pentru lucrări de reabilitare aGrupului Şcolar “Antim Ivireanu” din Râmnicu Vâlcea şi a Grupului Şcolar“Petrache Poenaru” din comuna Bălceşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...