2018-12-10 04:07


Masoneria, în slujba progresului României

 |  21:00
Masoneria, în slujba progresului României

Marea Lojă Naţională din România a organizat, pe 21 iunie 2012, a doua ediţie a Galei Premiilor MLNR. Evenimentul, care a avut loc la Ateneul Român, s-a desfăşurat în parteneriat cu Academia Românăşi cu sprijinul a 12 universităţi.

Gala şi-a propus să promoveze şi să recompenseze spiritul creator, inovator şi inventiv al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv, pentru a repune în drepturi adevăratele personalităţi ale României. Premiile acordate poartă numele unor personalităţi reprezentative pentru domeniul de referinţă şi care au aparţinut Masoneriei. MLNR a decernat, în cadrul festivităţii organizate la Ateneul Român, şaptepremii a câte 10.000 eurofiecare, pentru următoarele domenii de referinţă:

• Premiul „Grigore Moisil“ pentru Ştiinţe Exacte a fost acordat academicianului Ioan Iovitz POPESCU, pentru Lucrarea „Lambda – Structura textelor” publicată în seria „Studies in Quantitative Linguistics” 10-2011 RAM-Verlag Ludenscheid, Germania.

• Premiul „Henry Coandă“ pentru Ştiinţe Aplicate a fost acordat prof. univ. doctor inginer Boris PLAHTEANU, pentruLucrarea „Nicola Tesla - Geniul Luminii şi Energiei, Integrala Invenţiilor”.

• Premiul „Carol Davila“ pentru Medicină a fost acordatacad. prof. doctor Laurenţiu Mircea POPESCU, pentru Lucrarea „Cercetare ştiinţifică fundamentală cu privire la telocite“.

• Premiul „Constantin Brâncuşi“ pentru Artă şi Cultură a fost acordat maestrului Sorin ILFOVEANU, pentru Expoziţia personală „Desene 2008-2011”.

• Premiul „Nicolae Titulescu“ pentru Diplomaţie şi Politologie a fost acordat domnului Mihai BOTOROG, pentru Proiectul „Coordonarea operaţiunii de  evacuare în siguranţă a civililor români din Libia, Februarie 2011“.

• Premiul „Eugeniu Carada“ pentru Economie a fost acordat domnului doctor Cristian PĂUNESCU şi istoricului Marian ŞTEFAN, pentru Lucrarea„Tezaurul Băncii Naţionale a României la Moscova”.

• Premiul „Spiru Haret“ pentru Educaţie, Mediu, Social a fost acordat prof. univ. doctor Silviu Cristian MIRESCU, pentru  Lucrarea „Cadrul de referinţă al curriculumului naţional pentru învăţământul preuniversitar: un imperativ al reformei curriculare”.

În fiecare an, pe 21 iunie, data solstiţiului de vară,  MLNR organizează această gală prestigioasă. Premiile se acordătuturor cetăţenilor români rezidenţi sau nerezidenţi pe teritoriul României, indiferent de sex, religie sau vârstă, masoni sau profani, care în cursul anului anterior decernării premiilor au realizat o lucrare, o descoperire, o invenţie sau inovaţie, au emis o teorie, teoremă, ecuaţie, au pus la punct o tehnică, metodă, procedeu cu impact macrosocial într-unul dintre cele şapte domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnităţii publice au adus importante servicii ori beneficii ţării. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-25

TAGURI: Radu Bălănescu, masonerie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI
04 Dec 2012

Lojile astea masonice sint de teatru sau de opera?!? Eu cred ca politia ar trebui sa alerge dupa ei cu arcanul, si dupa ce ii prind in lat, sa ii dea gratis pe mana hingherilor.
Random imageUltimele stiri


loading...