2017-01-17 19:38

EVENIMENT


Max Bălăşescu, procurorul reţinut în dosarul vrăjitoarelor, vrea să fie cercetat în libertate

 |  14:05
Max Bălăşescu, procurorul reţinut în dosarul vrăjitoarelor, vrea să fie cercetat în libertate

Procurorul Maximilian Bălăşescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a făcut o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Cerere a rămas în pronunţare. Procurorul a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea mită 80.000 euro şi 90.000 lei de la o persoană, cercetată de acesta pentru complicitate la înşelăciune.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 2 februarie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Bălăşescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea mită 80.000 euro şi 90.000 lei de la o persoană, cercetată de acesta pentru complicitate la înşelăciune.

''În cursul lunii ianuarie 2012, inculpatul Bălăşescu Maximilian Ion, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe, pentru ca în schimb să dispună ridicarea măsurilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de alte persoane, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În schimbul banilor, procurorul Bălăşescu Maximilian Ion urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală'', se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorul Bălăşescu a primit pe 1 februarie, de la denunţător, prin intermediar, suma de 90.000 lei şi 80.000 euro, fiind prins în flagrant de procurorii DNA.

Cu avizul CSM, procurorul a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore, el fiind şi suspendat din funcţie pe durata derulării anchetei. Banii urmau să fie daţi de un apropiat al vrăjitoarelor Vanessa şi Melissa, acestea fiind cercetate într-un dosar instrumentat de procurorul Maximilian Bălăşescu.

Pe 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea vrăjitoarelor Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă - Melissa, după ce Oana Zăvoranu a făcut o reclamaţie la poliţie, în care le acuza pe cele două că au înşelat-o cu mari sume de bani.

Împreună cu Maximilian Bălăşescu, au mai fost arestaţi în noaptea de 1 spre 2 februarie şi Marian Simirianu, care face parte din clanul Cămătarilor, el fiind condamnat în două dosare ale fraţilor Ion şi Vasile Balint, dar şi Marian Cristian Ene, finul procurorului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-17

TAGURI: procuror, Maximilian Bălăşescu, retinut, mita, vrajitoare, Vanessa, melissaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image