2017-01-17 12:51

EVENIMENT


Maxi-Taxi, din nou în Capitală?

 |  19:50
Maxi-Taxi, din nou în Capitală?

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită primarului general al Capitalei să scoată la licitaţie traseele de transport public de călători de pe raza Municipiului Bucureşti.

Conducerea COTAR, prin vocea preşedintelui Vasile Ştefănescu, susţine că organizarea unei licitaţii publice  pentru traseele din Capitală „ar da  posibilitatea transportatorilor autorizaţi, persoane juridice, altele decât Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), să îşi poată oferi la preţuri nesubvenţionate de stat serviciile lor de transport, la costurile impuse acum de RATB,  dar la standarde calitative mai ridicate”. Transportatorii particulari sunt de părere că la ora actuală RATB deţine un monopol, ceea ce ar contraveni reglementărilor europene în domeniu. În plus, aceştia mai susţin că prin intervenţia operatorilor de transport privaţi pe actualele trasee ale RATB ar aduce la bugetul Capitalei un beneficiu estimat între 70 şi 100 de milioane de lei,  bani pe care, spun cei de la COTAR, în momentul de faţă Primăria Generală a Capitalei îi dă pentru susţinerea activităţii RATB  pentru subvenţionarea biletelor de călătorie.

Contrar afirmaţiilor celor de la COTAR, cum că RATB ar deţine un monopol pe liniile de transport, la această oră există operatori privaţi care operează liniştiţi în Capitală, exemplu fiind Maxi-Taxi 715, care circulă pe traseul liniei RATB 102, sau 146, care asigură traseul Oraş Pantelimon-Mall Vitan. De menţionat că anul trecut operatorii privaţi care au linii de transport în Ilfov au protestat faţă de reintroducerea autobuzelor RATB pe curse dinspre comunele limitrofe Capitalei, considerând că vor rămâne fără muşterii. Până la închiderea ediţiei, directorul RATB nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere faţă de solicitările transportatorilor privaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CEZAR55
03 Noi 2011

DE ACORD CU LINIILE DE MA XI-TAXI , DAR TRANSPORTUL SA SE FACA CU MINIBUS-UR I DE 30 DE LOCURI , SOFER II SA AIBA TOATE GRADELE , RESPECTIV B,C,D, SA CIR CULE DE LA ORA 05 LA ORA 24 , INCLUSIV SAMBETELE , DUMINICELE, SARBATORILE LEGALE SI LA DISTANTA DE 15 -30 DE MINUTE UNUL DE CELALALT , INDIFERENT DE INCARCAREA CU PASAGERI . IAR TRANSPORTUL PASAGERIL OR SA SE FACA CA LA RATB CU BILETE ELECTRONICE TIP CARD .SI SA SE POATA MEA RGA SI CU ABONAMENTE , RE SPECTIV ELEVII SI STUDENT II .
INVESTITORUL
03 Noi 2011

Ce comentarii ar putea av ea RATB la ce vor transpo rtatorii ?
ALEXANDRU CEL MARE
03 Noi 2011

Nu am chef sa merg inghes uit, cu microbuzele voast re.

Adauga un comentariu

Random image