2017-01-19 04:32

EVENIMENT


Meciul Vîntu - Boc se decide peste o săptămână

 |  20:23
Meciul Vîntu - Boc se decide peste o săptămână

Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, să amâne pentru data de 29 noiembrie pronunţarea unei decizii în procesul deschis de Sorin Ovidiu Vîntu premierului Emil Boc, în care omul de afaceri a reclamat declaraţiile făcute de şeful Guvernului în 2010 în ceea ce-l priveşte.

Dezbaterile în acest proces au avut loc ieri, după ce premierul Emil Boc a răspuns unui set de 14 întrebări formulate de avocatul lui Vîntu, adresate de instanţă, iar pronunţarea a fost amânată la solicitarea acestuia din urmă, pentru a depune concluzii scrise. În susţinerea acţiunii, avocatul lui Vîntu a afirmat că declaraţiile făcute de premierul Emil Boc, în ciuda susţinerilor acestuia, potrivit cărora ar fi de factură politică, au adus o vătămare imaginii clientului său. La rândul său, Valeriu Stoica, avocatul lui Boc, a cerut respingerea acţiunii lui Vîntu, subliniind caracterul politic al declaraţiilor făcute de Boc. Stoica a susţinut că Vîntu nu poate fi privit ca „un simplu cetăţean”, având în vedere influenţa acestuia, prin prisma trustului de presă pe care l-a deţinut. Prim-ministrul Emil Boc s-a prezentat, ieri, în jurul orei 13.00, la sediul Tribunalului Bucureşti, unde a fost audiat în proces.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu anunţa, în octombrie 2010, că intenţionează să îi dea în judecată pe premierul Emil Boc şi pe ministrul turismului, Elena Udrea. Vîntu a susţinut că cei doi l-au acuzat, nefondat, că ar fi fost implicat în prăbuşirea FNI şi că a încercat o lovitură de stat prin susţinerea acţiunii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Sorin Ovidiu Vîntu îl acuză pe Emil Boc că, prin declaraţiile sale, i-a afectat imaginea publică, solicitând daune în valoare de un milion de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image