2017-01-19 17:25

EVENIMENT


Medicii austrieci: Teo Trandafir se află sub anestezie generală. Boala are o evoluţie imprevizibilă

 |  12:31
Medicii austrieci: Teo Trandafir se află sub anestezie generală. Boala are o evoluţie imprevizibilă

Teo Trandafir se luptă cu o pancreatită severă necrozată, care, deşi nureprezintă o ameninţare imediată pentru viaţa ei, este o maladie care poate fimortală şi care are o evoluţie imprevizibilă, potrivit unui comunicat emis deClinica AKH din Viena.

"(Teo Trandafir, n.r.) se află subtratament intensiv şi are nevoie de o îngrijire interdisciplinară optimă. Seaflă sub anestezie generală şi nu poate comunica. Va rămâne astfel în viitorulapropiat. Pentru a-i proteja viaţa privată, s-a decis ca din acest moment să sepublice săptămânal un singur comunicat despre starea ei de sănătate".

Teo Trandafira fost supusă, pe 24 februarie, unei intervenţii chirurgicale majore, în urmacomplicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale, anunţaatunci Clinica AKH din Viena, într-un comunicat de presă. Părţile necrozate alepancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj alcavităţii abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH. Medicii care auoperat-o pe Teo Trandafir mai spuneau că şi adăugau că aceasta va rămâne subobservaţie în zilele următoare, la Terapie Intensivă.

Intervenţiachirurgicală a fost efectuată după ce medicii austrieci anunţau, la începutullunii februarie, că Teo Trandafir a fost supusă unei proceduri endoscopice, serecuperează bine şi ar putea reveni în ţară"curând". Ulterior, însă, externarea ei a fost amânată, din cauza uneicomplicaţii septice.

Luni, reprezentanţii Clinicii AKH din Viena au anunţat că Teo Trandafirse recuperează după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă, funcţiilevitale erau stabile, iar Ei se declarau optimişti şi spuneau că sperăca în aproximativ o săptămână aceasta va respira fără ajutorul aparatelor.Totodată, şeful echipei medicale interdisciplinare care se ocupă de cazul luiTeo Trandafir, profesorul Michael Gnant, afirma în comunicat că se fac"progrese zilnice".

La rândul său, profesorul Spiss, specialist anestezist, afirma căurmătorul pas în cazul lui Teo Trandafir va fi restabilirea funcţieirespiratorii proprii şi, implicit, deconectarea ei de la aparatele cu ajutorulcărora în prezent Teo Trandafir respiră. Potrivit specialistului anestezist, înaceastă fază se va ajunge "în următoarea săptămână".

Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat,la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cudiagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Ea a fost internată la Terapie Intensivă în clinica din Viena, iarechipa medicală a optat iniţial pentru tratament, şi nu pentru intervenţiechirurgicală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image