2019-03-26 22:42


Meleşcanu, ANUNŢ de ultim moment: NU sunt ROMÂNI în catastrofa din Grecia

 |  12:12
Meleşcanu, ANUNŢ de ultim moment: NU sunt ROMÂNI în catastrofa din Grecia

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri dimineaţă, că informaţiile furnizate autorităţilor române arată că nu există români afectaţi în urma incendiilor violente din Grecia, soldate cu cel puţin 74 de morţi şi 187 de răniţi.

"Din toate informaţiile pe care le avem, nu există cetăţeni români implicaţi în această catasrofă naturală. Am creat o legătură permanentă între ambasada României şi ministerul elen de Externe. Este un cerc de WhatsApp în care urmează să primim informaţii. Când le vom avea, vom comunica în cel mai scurt timp”, a afirmat Teodor Meleşcanu, la Digi24.

Ministrul a mai spus că până la această oră nu au existat apeluri de ajutor din partea românilor aflaţi în vacanţă sau stabiliţi în Grecia.

El a mai spus că MAE nu are "o statistică exactă” a românilor stabiliţi în Attica, zonă puternic afectată de incendii. De asemenea, Ministerul Apărării a anunţat că cele două aaeronave pe care România le pune la dispoziţia autorităţilor elene sunt pregătite să plece spre Grecia.

Astfel, aeronavele Forţelor Aeriene Române şi cei aproximativ 20 de militari - membri ai echipajelor şi personal auxiliar - vor decola spre Grecia în jurul orei 10.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi aeronava C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, sunt puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale în cadrul mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene care coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate.

Pompierii continuă miercuri să caute persoane blocate în case sau maşini carbonizate în împrejurimile staţiunilor balneare Mati şi Rafina, la est de Atena, devastate de incendii soldate cu 74 de morţi şi 187 de răniţi, potrivit unui ultim bilanţ oficial.

Catalogat drept o ”tragedie naţională” de către presa elenă, dezastrul a început luni după-amiaza, după ce incendiul a izbucnit pe muntele din apropierea Pendeli şi a fost alimentat de rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră, răspândindu-se rapid şi invadând Mati, la 40 de kilometri Atena, şi arzând sute de locuinţe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-25

TAGURI: teodor melescanu, grecia, incendii grecia, mae,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Iul 2018

aha deci toti eventualii decedati trebuie sa intre pe Whatsapp si sa raporteze la ministerul de externe-pai cum naiba poti sa tragi asa expres concluzii? nici macar nu s-a tras vreo concluzie oficiala de catre greci //oricum zona respectiva nu e zona frecventata de turistii straini,dar tot ce e posibil sa fi fost si alte nationalitati decat greci,plus ca sunt multi care merg in Grecia la rude,sau cu diverse alte treburi nu neaparat la plaja-de exemplu sunt destui romani care muncesc prin Atena in diverse domenii nu neaparat in turism si nu toti sunt 100% localizati ai ales daca au contracte sezoniere
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...