2017-01-17 12:53

EVENIMENT


Membri ai clanului Gemenii, săltaţi de mascaţi pentru furturi de maşini

 |  19:49
Membri ai clanului Gemenii, săltaţi de mascaţi pentru furturi de maşini
Mai mulţi membri ai clanului Gemeniiau fost săltaţi ieri-dimineaţă de mascaţi după ce anchetatorii au dovedit căaceştia sunt autorii mai multor furturi de autoturisme de lux, dar şi deoglinzi retrovizoare. Furturile au fost comise pe raza judeţelor Braşov, Sălaj,Arad, Cluj, Satu Mare şi Iaşi.

Ieri-dimineaţă, la ora 6.00, poliţiştidin cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sprijiniţi de echipe din cadrulPoliţiei Capitalei – Serviciul Special de Intervenţie Rapidă, Serviciul deInvestigaţii Criminale şi din cadrul IGPR - Direcţia de Investigaţii Criminale,în baza a 11 autorizaţii de percheziţie emise de Judecătoria Sectorului 1, audescins la mai multe adrese din Chitila pentru punerea în executare a 14mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Înurma acestora, au fost aduse pentru audieri 11 persoane suspecte de comitereaunor furturi de autoturisme de provenienţă străină, autohtonă, dar şi defurturi de oglinzi de la autoturisme de fabricaţie străină, mărci de lux,comise atât pe raza Capitalei, cât şi pe raza judeţelor Braşov, Sălaj, Arad,Cluj, Satu Mare şi Iaşi. Anchetatorii au stabilit că gruparea era coordonată deVictor Stan, în vârstă de 34 de ani, vărul lui Constantin David-Stan, finul luiSandu Geamănu şi liderul membrilor clanului cu acelaşi nume, cel care esteautorul furtului maşinii lui Gigi Becali.

În cursul anului 2010, Victor Stanîmpreună cu alţi trei membrii ai grupării au furat două autoturisme BMW seria 5 de pe raza sectoarelor 1 şi 5 dinBucureşti, le-au transportat cu ajutorul unei platforme, respectiv prin tractarecu o şufă şi le-au depozitat în curtea unei persoane în vârstă, contra unorsume modice de bani urmând să le contrafacă documentele de provenienţă şi să levalorifice.

Anchetatorii au mai probat un furtcomis în seara de Revelion, când au sustras tot de pe raza sectorului 1 o DaciaLogan, lăsată de proprietar cu cheile în contact şi motorul pornit. Cele douăautoturisme BMW au fost recuperate şi predate părţilor vătămate, autoturismulmarca Dacia Logan nefiind găsit până în prezent. Patru dintre cei 11 reţinuţi,printre care şi coordonatorul grupării, Victor Stan, vor fi prezentaţi instanţeicu propunere de arestare preventivă. Un alt individ, care se sustragecercetărilor şi pe numele căruia a fost emis mandat de arestare în lipsă a fostdat în urmărire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image