2018-07-18 19:36


Merkel, comparată cu Hitler în presa spaniolă

 |  19:36
Merkel, comparată cu Hitler în presa spaniolă

Cotidianul spaniol “El Pais” a retras, ieri, de pe site-ul său, un editorial extrem de critic la adresa Germaniei şi a cancelarului Angela Merkel, comparatăcu Adolf Hitler, care a generat reacţii de indignare pe Twitter, ziarul regretând "afirmaţiile deplasate", relateaza AFP.

În editorialul publicat în ediţia regională andaluză a cotidianului “El Pais” şi pe site-ul său, Juan Torres Lopez, profesor de economie la Universitatea din Sevilla, a scris că "Angela Merkel, ca şi Hitler, a declarat război restului continentului, de data aceasta pentru a-şi asigura un spaţiu vital economic".

Angela Merkel "ne pedepseşte pentru a-şi proteja marile companii şi bănci, şi de asemenea pentru a distrage atenţia electoratului său de la modelul ruşinos care a făcut ca nivelul sărăciei din ţara sa să fie cel mai ridicat din ultimii 20 de ani, de la faptul că 25% dintre salariaţi câştigă mai puţin de 9,15 euro pe oră sau că jumătate din populaţie nu reprezintă decât un mizerabil 1% din toată averea naţională", a continuat el.

"«El Pais» a retras de pe site-ul său articolul «Germania împotriva Europei», semnat de Juan Torres Lopez şi publicat în ediţia sa din Andaluzia, întrucât acesta conţinea afirmaţii pe care ziarul le consideră deplasate", a explicat publicaţia spaniolă într-un comunicat, postat în locul editorialului pe site.

"«El Pais» regretă că o eroare în supervizarea materialelor a permis publicarea acestui articol. Opiniile exprimate de Torres Lopez nu aparţin decât autorului", precizează comunicatul.

Pe reţeaua de socializare Twitter, internauţii şi-au exprimat şocul şi indignarea înainte de retragerea editorialului.

"«El Pais» a luat-o razna - şi începe să-mi fie teamă", a scris Mathieu von Rohr, şeful biroului din Paris al săptămânalului german “Der Spiegel”.

"Amar. Acum «El Pais» publică un editorial în care Merkel este comparată cu Hitler", a scris Robin Alexander, un jurnalist al cotidianului german “Die Welt”.

Şi retragerea editorialului a provocat reacţii pe internet, unii internauţi considerând măsura drept cenzură.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-07-31

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova