2017-01-24 03:06


MIC.RO, dezvoltat pe banii furnizorilor

 |  21:00
MIC.RO, dezvoltat pe banii furnizorilor

Blocajul în care a ajuns lanţul de magazine MIC.RO, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, era previzibil, deoarece compania nu şi-a respectat niciodată angajamentele şi avea întârzieri de plată de peste 240 de zile, a declarat Anca Dan, credit risc manager în cadrul Coface România. Ea a adăugat că astfel de întârzieri sunt foarte mari pentru sectorul alimentar.

Reprezentanţii Coface au mai arătat că, din datele pe care le deţin, dezvoltarea lanţului de magazine s-a făcut pe banii furnizorilor, întrucât cei ai investitorilor nu există. "Dezvoltarea s-a făcut pe banii furnizorilor. Banii investitorilor practic nu există. Tot ceea ce s-a făcut, s-a făcut pe banii furnizorilor", a spus Cristian Ionescu, şeful Coface România. El a adăugat că "marfa primită în prima fază de la furnizori a fost vândută, banii s-au cheltuit pe dezvoltare, iar acum le spun furnizorilor că dacă nu primesc marfă, nu pot plăti facturile mai vechi".

Reprezentanţii companiei de management a riscului au menţionat că  firma Coface nu a colaborat direct cu firma Mercadia, care operează lanţul MIC.RO, însă au fost consultaţi în mai multe rânduri de reprezentanţii firmelor care furnizau marfă pentru aceste magazine.

Marţi, cotidianul “Puterea” a anunţat că reţeaua de magazine MIC.RO, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, se va închide din cauza managementului defectuos, a preţurilor ridicate şi a expansiunii prea rapide. MIC.RO, deţinut de firma Mercadia Holland (care operează lanţurile de magazine MIC.RO şi MAC.RO, cu 6 hipermarketuri), şi în care Dinu Patricu îi are parteneri pe Dan Ionescu, fostul director de operaţiuni la Rompetrol, şi Dorin Gherman, fostul CEO la Rompetrol, a început să scârţâie încă din vara anului trecut, când au fost închise mai multe magazine din ţară. Agonia a durat mai multe luni, timp în care magazinele s-au golit de marfă şi de angajaţi. Săptămâna trecută, unii furnizori au fost înştiinţaţi oficial să nu mai livreze marfă, întrucât reţeaua MIC.RO s-a închis începând cu 17 ianuarie.

Dinu Patriciu a recunoscut, indirect, faptul că lanţul său de magazine se află practic în faliment. “Acum facem un business plan. Deocamdată, unele magazine vor sta închise până când acest business plan va fi definitivat”, a spus omul de afaceri. În plus, Dinu Patriciu a infirmat zvonurile apărute recent, potrivit cărora ar fi vândut un pachet de 49% din acţionariatul Mercadia unui grup de investitori americani, firma care deţine lanţul de magazine MIC.RO.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13

TAGURI: Dinu Patriciu, Mic.ro, CofaceComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CATALIN
19 Ian 2012

ce business plan hot ordinar ce esti, ai furat cu complicitatea statului Petromidia care s-a dezvoltat singura aproape in industria petrolului si eu as face profit....cand ai dat de afaceri mai serioase fara furat te-ei dus pe copca...siu inca si aici ai furat ,de data asta de la privati...jigodie
RAZVAN
19 Ian 2012

Dar de ce nu zice nimeni nimic de salarii si de bonuri de masa nu sau mai dat din noiembrie .......................... hmmmmmmmmmmm
GEORGE
19 Ian 2012

CUM A DOBANDIT SPATIILE COMERCIALE MIC.RO?
IOANA
19 Ian 2012

hotule, baniii k am facturile neplatite,chiria
MARIO-AUSTRIA
21 Ian 2012

Patriciu,Tiriac si altii ca ei au saracit oamenii carora le-au dat salarii de mizerie iar cu ajutorul coruptiei de mai bine de 20 de ani au facut averi colosale,Doamneajuta ca lea sunat ceasul Portocaliilor si le sint numarate zilele pina cind va venii un nou guvern un nou parlament si un nou presedinte,, Fara hoti fara borfasi fara jigodii ordinare si fara Coruptie. Confiscarea averilor ilicite.
LOREDANA
28 Ian 2012

esti un mare nesimtit Dinule poate tu ai ce pune pe masa dar sunt alti care nici bani de paine nu mai au ai intarziat plata salariilor cu 18 zile de la data prevazuta in contract ca ce sa fie o data legala daca nu sti legea cumparati niste carti si poate vei afla ca legea prevede doar 15 zile nu 18.mai documenteazate din partea colegilor mei iti spun ca esti un ipocrit si un incompetent...furi si munti cu nerusinare...ai face bn sa anunti oficial angazati ca esti falit si ca dai faliment nu sai pui sa se duca la munca fara sa si primeasca salariile ca sa nu vb de bonuri,e bn afla presa si cei din interior doar trebuie sa dea cu banul se inchid sau nu.RUSINE RUSINE SI IAR RUSINE..IMI PARE RAU CA AM AJUNS SA RAZI DE NOI DE ANGAZATI TU SI BASESCU AR TREBUI SA AVETI SOARTA SOTIILOR CEAUSESCU...SA-TI FIE TARANA USOARA
Random image