2017-01-23 16:47


Michi Şpagă - un an de închisoare

 |  21:00
Michi Şpagă - un an de închisoare

Senatorul Şerban Mihăilescu, cunoscut sub porecla Michi Şpagă, a fost condamnat, prin decizia de ieri a ÎCCJ, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Armele de vânătoare”, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Astfel, instanţa supremă a decis să îl condamne pe Mihăilescu pentru cele două infracţiuni de care era acuzat, primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la o pedeapsă de cinci luni de închisoare şi una de un an de închisoare. Judecătorii au decis ca Mihăilescu să execute pedeapsa cea mai grea, de un an de închisoare, care însă a fost suspendată, pe un termen de încercare de trei ani. Totodată, ÎCCJ a dispus confiscarea a şapte arme de vânâtoare, aflate în custodia IGPR.

La ultimul termen din acest dosar, avocatul Viorel Roş, care l-a reprezentat pe Mihăilescu, a solicitat achitarea clientului său, arătând în faţa instanţei că întreg dosarul a fost construit pe baza declaraţiilor date de Fănel Păvălache, pe care l-a caracterizat drept un „denunţător ordinar”. Avocatul a susţinut că în dosar nu există nici o dovadă că Şerban Mihăilescu ar fi cerut sau ar fi primit vreo armă ori că între acesta şi Fănel Păvălache ar fi existat vreo înţelegere de orice fel.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Şerban Mihăilescu a susţinut că se consideră nevinovat, povestind, pas cu pas, modul în care s-a derulat ancheta DNA începând cu anul 2006. „Este evident caracterul politic al dosarului, întemeiat pe declaraţia unui denunţător aflat la acel moment în penitenciar”, a adăugat Mihăilescu. De asemenea, el a spus că nu a luat nici un fel de armă de la Păvălache.

Trimis de două ori în judecată

Senatorul Şerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, a fost trimis în judecată de DNA, iniţial în 10 mai 2006, însă dosarul a fost trimis înapoi la procurori, în urma unei decizii a Curţi Constituţionale, prin care era necesar avizul Parlamentului în vederea începerii urmăririi penale faţă de un fost ministru coordonator. După patru ani, Mihăilescu a fost trimis din nou în judecată. Potrivit datelor din rechizitoriu, în perioada 12 aprilie 2002 - 30 mai 2002, Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului României, a primit de la Fănel Pavalache nouă arme de vânătoare, în valoare de 264.000.000 de lei vechi, după ce l-a numit pe acesta în funcţia de consilier.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13

TAGURI: michi spaga, serban mihailescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image