2018-12-16 14:54


Mihai Necolaiciuc ar putea ajunge în România pe 20 aprilie

 |  16:53
Mihai Necolaiciuc ar putea ajunge în România pe 20 aprilie

Doiofiţeri ai IGPR pleacă în State Unite ale Americii duminică, 17 aprilie,aceştia urmând să îl aducă în ţară, cel mai probabil miercuri, 20 aprilie, pefostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, au declarat surse judiciare.Secretarul de stat al SUA Hillary Clinton a semnat decretul privind extrădareafostului director al CFR, Mihai Necolaiciuc, a declarat,pe 11aprilie,avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ.

Potrivitavocatului, urmează ca paşaportul lui Nicolaiciuc să fie schimbat, iar partearomână să trimită în Statele Unite ofiţeri de poliţie pentru a-l aduce în ţară.

Deasemenea, Mateuţ a precizat că Mihai Necolaiciuc a renunţat la recursulîmpotriva deciziei de extrădare pentru că doreşte să fie judecat în ţară.

MinisterulJustiţiei a informat, pe 17 martie, printr-un comunicat, că Mihai Necolaiciucnu intenţionează să declare apel împotriva ordinului de extrădare pronunţat deo instanţă din SUA. "La data de 17 martie 2011, Ministerul Justiţiei afost informat de către Departamentul de Justiţie al SUA în legătură cuîmprejurarea că Mihai Necolaiciuc a anunţat instanţa americană şi Departamentulde Stat că nu intenţionează să declare apel împotriva ordinului de extrădare pronunţatde această instanţă. În aceste condiţii, ar urma ca Departamentul de Stat alSUA să emită ordinul de predare efectivă, aceasta urmând a avea loc pe cale decooperare poliţienească", se arată în comunicat Ministerului Justiţiei.

Instanţacompetentă americană a aprobat extrădarea către România a fostului director alCFR, Mihai Necolaiciuc, potrivit unei informări din data de 2 martie aDepartamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii, comunicateMinisterului Justiţiei.

Deciziainstanţei americane a venit ca urmare a cererilor de extrădare transmiteautorităţilor din SUA în februarie 2008 şi septembrie 2009.

MJprecizează că în legătură cu Mihai Necolaiciuc au fost înaintate autorităţiloramericane trei cereri de extrădare. Ultima dintre acestea a fost comunicată, pecale diplomatică, Departamentului de Justiţie al Statelor Unite aleAmericii pe 31 ianuarie 2011 şi urmează a fi examinată de cătreautorităţile americane. Fostul directorul al CFR se află în custodiaautorităţilor americane, fiind arestat în vederea extrădării cătreRomânia, începând cu data de 23 iunie 2009.

Necolaiciuceste trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale, înlegătură cu fraudarea CFR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TICU
16 Apr 2011

Nu mai vorbiti de DECRETE in SUA, cu atat mai putin de faptul ca un secretar de stat a semnat un decret. Ceea ce la noi se numeste decret si este semnat de seful statului, asa ca si in multe alte tari, in America se numeste executive order.
Random imageUltimele stiri


loading...