2018-12-13 04:37


Mihai Necolaiciuc, arestat în toate cele trei dosare dezbătute miercuri

 |  19:31
Mihai Necolaiciuc, arestat în toate cele trei dosare dezbătute miercuri

Mihai Necolaiciuc a fost arestat în toatecele trei dosare dezbătute miercuri, două instanţe ale Judecătoriei Sectorului1 confirmând legalitatea măsurii preventive dispuse în cazul fostului directoral CFR.

În toatecele trei dosare instanţele au constatat îndeplinită procedura de audiere a luiNecolaiciuc şi au respins susţinerilefăcute de avocaţii acestuia.

Necolaiciuca primit firesc deciziile celor două instanţe, avocatul său Gheorghiţă Mateuţdeclarând, la ieşirea din sala de judecată, că fostul şef al CFR se aştepta laaceste verdicte.

Pronunţareadeciziilor s-a făcut, conform Codului de procedură penală, în şedinţă publică,însă magistraţii nu au fost de acord ca în sală să se filmeze sau să sefotografieze.

Fostuldirector al CFR, singur în boxa acuzaţilor, a fost păzit de şase ofiţeri SIAS.În sală s-a aflat, atât pe parcursul dezbaterilor, cât şi cu ocaziapronunţării, soţia acestuia, care imediat după ce instanţa a anunţat deciziilea plecat de la sediul Judecătoriei împreună cu avocaţii soţului său. Aceasta nua dat nici o declaraţie jurnaliştilor.

AvocatulMateuţ a mai spus că, în perioada următoare, "ar putea urma cereri deeliberare sub control judiciar", precum şi eventuale audieri la DNA alelui Necolaiciuc.

MagistraţiiJudecătoriei Sectorului 1 Bucureşti au dezbătut, miercuri, trei din cele patrudosare în care procurorii au cerut arestarea fostului director al CFR MihaiNecolaiciuc, judecarea celui de-al patrulea fiind amânată pentru 27 aprilie. Toate celetrei dosare privind arestarea lui Necolaiciuc s-au judecat în şedinţă secretă.

După ce , Necolaiciuc a fost dusdirect la Judecătoria sectorului 1, pentru confirmarea mandatelor de arestareemise pe numele său.

"Înprimul dintre dosare am ridicat mai multe excepţii de nelegalitate şi aşteptămca instanţa să se pronunţe. Am arătat, de exemplu, că deşi dosarul a fosttrimis în judecată, instanţa nu a verificat la 60 de zile legalitatea şitemeinicia menţinerii stării de arest în lipsă a clientului nostru. Noiconsiderăm că din moment ce dosarul a fost trimis în judecată şi majoritateamartorilor au fost audiaţi, nu mai există motive pentru a emite un astfel demandat", a declarat după judecarea primului dosar avocatul luiNecolaiciuc, Gheorghiţă Mateuţ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...