2016-12-04 04:09

EVENIMENT


Mihai Necolaiciuc - CFR a fost eliberat

 |  16:49
Mihai Necolaiciuc - CFR a fost eliberat

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, eliberarea din arest sub control judiciar a fostului director general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR (CNCFR) Mihai Necolaiciuc, trimis în judecată de procurorii DNA în patru dosare pentru deturnare de fonduri.

Tribunalul Bucureşti a admis recursul făcut de Necolaiciuc şi a anulat o decizie a Judecătoriei Sectorului 1 prin care această instanţă respinsese cererea de eliberarea înaintată de fostul director CFR, informează Agerpres.

În mai 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Mihai Necolaiciuc, în cel de-al patrulea dosar în care este acuzat pentru deturnare de fonduri.

În acelaşi dosar a mai fost deferită justiţiei şi Viorica Olăeru, fost director al Direcţiei Economice în cadrul CNCFR în perioada 26.11.2001 - 10.10.2003.

În sarcina celor doi, procurorii au reţinut infracţiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, în formă continuată (66 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2000, România a încheiat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) un contract de finanţare pentru realizarea “Proiectului de reconstrucţie pentru eliminarea efectelor inundaţiilor“, contract ce viza reconstruirea infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000 şi din anii anteriori.

“În ceea ce priveşte CNCFR, finanţarea s-a acordat pentru efectuarea de lucrări de reconstrucţie şi/consolidare a liniilor de cale ferată în valoare de 34,3 milioane euro. Clauzele contractuale stipulau ca banii să fie utilizaţi exclusiv pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii şi pentru realizarea lucrărilor de natura celor menţionate anterior. Fondurile necesare rambursării împrumutului se asigurau de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Locuinţei”, arăta DNA într-un comunicat de presă.

În aceste condiţii, în perioada decembrie 2001 - ianuarie 2003, Mihai Necolaiciuc şi Viorica Olăeru şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi, ignorând clauzele respectivului contract de împrumut, au utilizat peste 8.6 milioane lei, aproximativ 2.755.000 euro, provenită din creditul acordat de către BEI, în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

În aprilie 2011, Mihai Necolaiciuc a fost adus în ţară, el fiind extrădat din Statele Unite ale Americii. El s-a aflat în custodia autorităţilor americane timp de aproape doi ani. A fost arestat în vederea extrădării în iunie 2009, după acuzaţii de încălcare a reglementărilor privitoare la imigraţie.

Mihai Necolaiciuc a fost director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române în perioada iulie 2000 - octombrie 2003. Deoarece Mihai Necolaiciuc s-a sustras urmăririi penale pe tot parcursul acesteia, în martie 2007 Judecătoria Sectorului 1 a dispus arestarea preventivă a inculpatului, fiind emise mandatul european de arestare şi mandatul de urmărire internaţională în vederea extrădării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-02

TAGURI: mihai_necolaiciuc, eliberat, dna, cfrComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JUSTITIA CORUPTA A LUI BASESCU-VENITI SA VEDETI LA
27 Ian 2012

la constanta magistratii corupti au averi de milioane euro-de unde-au salriul la stat-deliorga cristian i au musamlizat dosar penal spaga-cind era la dna-concurs numire sefi parchete pitesti si bucuresti-interceptari t o monte carlo etc-numit de traian basescu judecatot tribunal constanta-e unchi prefect palaz iorga claudiu care are si el avre de milioane euro desi a lucrat doar la stat-era jurist la primarie nu mergea in instanta la 2 teremen consecutive si instanta si primaria-sefa era stuparu-verisoara lui-dadea vile de milioane euro unei mafii imobiliare-gica slabu-cinema progresul a a etc,cusu-unchi depuauat pdl stavrositu-dosar incineratorul-str calarasi 1 si alte zeci case-acr etc-acum parchetul locuieste-sic-in vila infractorului pe str avram iancu sii da chirie milioane euro din bani publici-teodor nita dat afra ca procuror,judecator reangajat in 2007 fara concurs de traian basescu ptr a aresta simbata conducere fruvimed medgidia si luni numeste-ilegalla o soc com?-o conducere a samson-dosare penale -postavarul etc-fiul nasit de ioana basescu-si pe cristian ene-avocat din dosar flota al lui traian basescu-astfel basescu invatat de gigi bcali ia terenuri extravilane le trece in intravilan-de la institute agricole-murtfatllar,valea seaca,agigea ,techirghiol-pe nume nepoata basescu-le vinde carefourmpenny,ikea-caz popoviciu-antefata lui....teodor nita si epure elibereaza un criminal -blenis-a ucis o familie de romani-tata,mama,fetita 8 ani-amalia-ingropata de vie-daca era copilul vostru si procurorul teodor nita elibera criminalul?spagi de 10000 euro-pe terasa beta caz suliman g....prim procuro valentin stefan-sri ce face?-afaceri cu kurzi-vile mamai-linga hotel royal,terenuri lac mamaia.sala biliard.peco lazu,mall inchis-dosar penal evziune milioane euro-ic bratianu,,averi de milioane euro-merceds clasa cls-ct 10 atp si 70 cmd,jeepuri mereds ml.jeep audi q7 negru,bmw seria7 98 wxs,bmw-ct 65 atp-audi a3 si a4-ct 19 atp si a6 si a8 si peugeot s a-slariul stat-sotia lui nita anca nita data afara din magistratura coruptie reprimita de traian basescu-ca vice presedinte tribunal constanta-oamenii lui in justitie-sri,dga,dna,csm sint corupte-laura kovesi,catalin predoiu,traian basecu,danut moldoveanu,george maior,daniel mora ,marius iacob consiliul u e cedo stiu e cod -al queda-sri-inetrceptare-coruptie-banii de salrii pensii sint la mafie

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Comisia Penitenciarului Rahova analizează dacă Dan Voiculescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat Comisia Penitenciarului Rahova analizează, vineri, dacă Dan Voiculescu îndeplineşte condiţiile... 25 Noi 2016 | (5)