2017-01-19 09:13

EVENIMENT


Mihai Necolaiciuc - CFR a fost eliberat

 |  16:49
Mihai Necolaiciuc - CFR a fost eliberat

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, eliberarea din arest sub control judiciar a fostului director general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR (CNCFR) Mihai Necolaiciuc, trimis în judecată de procurorii DNA în patru dosare pentru deturnare de fonduri.

Tribunalul Bucureşti a admis recursul făcut de Necolaiciuc şi a anulat o decizie a Judecătoriei Sectorului 1 prin care această instanţă respinsese cererea de eliberarea înaintată de fostul director CFR, informează Agerpres.

În mai 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Mihai Necolaiciuc, în cel de-al patrulea dosar în care este acuzat pentru deturnare de fonduri.

În acelaşi dosar a mai fost deferită justiţiei şi Viorica Olăeru, fost director al Direcţiei Economice în cadrul CNCFR în perioada 26.11.2001 - 10.10.2003.

În sarcina celor doi, procurorii au reţinut infracţiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, în formă continuată (66 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2000, România a încheiat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) un contract de finanţare pentru realizarea “Proiectului de reconstrucţie pentru eliminarea efectelor inundaţiilor“, contract ce viza reconstruirea infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000 şi din anii anteriori.

“În ceea ce priveşte CNCFR, finanţarea s-a acordat pentru efectuarea de lucrări de reconstrucţie şi/consolidare a liniilor de cale ferată în valoare de 34,3 milioane euro. Clauzele contractuale stipulau ca banii să fie utilizaţi exclusiv pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii şi pentru realizarea lucrărilor de natura celor menţionate anterior. Fondurile necesare rambursării împrumutului se asigurau de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Locuinţei”, arăta DNA într-un comunicat de presă.

În aceste condiţii, în perioada decembrie 2001 - ianuarie 2003, Mihai Necolaiciuc şi Viorica Olăeru şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi, ignorând clauzele respectivului contract de împrumut, au utilizat peste 8.6 milioane lei, aproximativ 2.755.000 euro, provenită din creditul acordat de către BEI, în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

În aprilie 2011, Mihai Necolaiciuc a fost adus în ţară, el fiind extrădat din Statele Unite ale Americii. El s-a aflat în custodia autorităţilor americane timp de aproape doi ani. A fost arestat în vederea extrădării în iunie 2009, după acuzaţii de încălcare a reglementărilor privitoare la imigraţie.

Mihai Necolaiciuc a fost director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române în perioada iulie 2000 - octombrie 2003. Deoarece Mihai Necolaiciuc s-a sustras urmăririi penale pe tot parcursul acesteia, în martie 2007 Judecătoria Sectorului 1 a dispus arestarea preventivă a inculpatului, fiind emise mandatul european de arestare şi mandatul de urmărire internaţională în vederea extrădării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-02

TAGURI: mihai_necolaiciuc, eliberat, dna, cfrComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JUSTITIA CORUPTA A LUI BASESCU-VENITI SA VEDETI LA
27 Ian 2012

la constanta magistratii corupti au averi de milio ane euro-de unde-au salri ul la stat-deliorga crist ian i au musamlizat dosar penal spaga-cind era la dna-concurs numire sefi parchete pitesti si bucur esti-interceptari t o mon te carlo etc-numit de tra ian basescu judecatot tri bunal constanta-e unchi p refect palaz iorga claudi u care are si el avre de milioane euro desi a lucr at doar la stat-era juris t la primarie nu mergea i n instanta la 2 teremen c onsecutive si instanta si primaria-sefa era stupar u-verisoara lui-dadea vil e de milioane euro unei m afii imobiliare-gica slab u-cinema progresul a a et c,cusu-unchi depuauat pdl stavrositu-dosar inciner atorul-str calarasi 1 si alte zeci case-acr etc-ac um parchetul locuieste-si c-in vila infractorului p e str avram iancu sii da chirie milioane euro din bani publici-teodor nita dat afra ca procuror,jude cator reangajat in 2007 f ara concurs de traian bas escu ptr a aresta simbat a conducere fruvimed medg idia si luni numeste-ile galla o soc com?-o conduc ere a samson-dosare pena le -postavarul etc-fiul n asit de ioana basescu-si pe cristian ene-avocat di n dosar flota al lui trai an basescu-astfel basescu invatat de gigi bcali ia terenuri extravilane le trece in intravilan-de la institute agricole-murt fatllar,valea seaca,agige a ,techirghiol-pe nume ne poata basescu-le vinde ca refourmpenny,ikea-caz pop oviciu-antefata lui....te odor nita si epure eliber eaza un criminal -blenis- a ucis o familie de roman i-tata,mama,fetita 8 ani- amalia-ingropata de vie-d aca era copilul vostru si procurorul teodor nita elibera criminalul?spagi de 10000 euro-pe terasa b eta caz suliman g....prim procuro valentin stefan- sri ce face?-afaceri cu k urzi-vile mamai-linga hot el royal,terenuri lac mam aia.sala biliard.peco laz u,mall inchis-dosar penal evziune milioane euro-ic bratianu,,averi de milio ane euro-merceds clasa cl s-ct 10 atp si 70 cmd,jee puri mereds ml.jeep audi q7 negru,bmw seria7 98 wx s,bmw-ct 65 atp-audi a3 s i a4-ct 19 atp si a6 si a 8 si peugeot s a-slariul stat-sotia lui nita anca nita data afara din magis tratura coruptie reprimit a de traian basescu-ca vi ce presedinte tribunal co nstanta-oamenii lui in ju stitie-sri,dga,dna,csm si nt corupte-laura kovesi,c atalin predoiu,traian bas ecu,danut moldoveanu,geor ge maior,daniel mora ,mar ius iacob consiliul u e cedo stiu e cod -al que da-sri-inetrceptare-corup tie-banii de salrii pensi i sint la mafie

Adauga un comentariu

Random image