2018-12-10 19:48


Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, plasată în arest la domiciliu în dosarul de trafic de influenţă

 |  07:56
Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, plasată în arest la domiciliu în dosarul de trafic de influenţă

Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, a fost plasată în arest la domiciliu, potrivit unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Aceasta fusese arestată în luna aprilie pentru că ar fi luat mită de la mai multe persoane pentru a le obţine locuri de muncă făcând trafic de influenţă.

Instanţa a admis contestaţia Mihaielei Cordoş la decizia de prelungire a arestului preventiv în cazul său.

Soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Judeţean Cluj, a fost arestată în 24 aprilie, fiind acuzată de procurorii DNA de trafic de influenţă în formă continuată.

Senatorul Alexandru Cordoş, care s-a autosuspendat între timp din PSD, soţia acestuia, Mihaiela Cordoş, şi fiica lor Andreea au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, este urmărită penal pentru trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), în timp ce soţul şi fiica sa sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că începând cu noiembrie 2014, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din Spitalul Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi alte instituţii publice să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

Anchetatorii susţin că, în perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite, mai arătau procurorii.

Mihaela Cordoş era angajată ca funcţionar, referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-30

TAGURI: mihaiela, cordos, sotie, senator, alexandru, plaseaza, arest, domiciliu, dosar, trafic, influenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...