2018-12-13 20:17


Mii de militari în rezervă protestează în faţa Guvernului

 |  12:25
Mii de militari în rezervă protestează în faţa Guvernului

Peste două mii de militari în rezervă protestează în faţa Guvernului de 1 mai, supăraţi din cauza tăierilor care s-au făcut la recalcularea pensiilor. Participanţii la protest cer alegeri anticipate şi demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Zeci de militari au plecat de dimineaţă din Ploieşti cu pancarte pe care au scris lozinci: "Băse n-o să treacă anul şi-o să stai cu Mondialu" sau "Ponta tu să fii onest fără şist şi fără şest".

Protestatarii sunt nemulţumiţi din cauza modulul în care s-a făcut recalcularea pensiilor. "Ne-au luat statutul de cadre militare şi ne-au băgat la asistaţi.. am pensie de 1.500 de lei. E pensia nesimţită, de care zicea domnul Boc", a declarat unul dintre participanţi.

"Nu vom renunţa până când şi ultimul reprezentant al guvernului băsist va pleca, iar noul guvern trebuie sa stie ca la fel vom proceda şi cu ei dacă nu vor respecta dorinţa poporului român cât de curând...", a spus alt militar în rezervă care a venit în faţa Palatului Victoria.

În timpul desfăşurării mitingului, in Piaţa Victoriei, sunt restricţii de circulaţie, protestul fiind programat să se încheie la ora 14.00, scrie realitatea.net.

Participanţii la protest doresc: alegeri anticipate pentru schimbarea configuraţiei Parlamentului, suspendarea şi demiterea preşedintelui, anchetarea şi pedepsirea împotriva abuzurilor asupra categoriilor socioprofesionale şi de vârstă din România, a anunţat Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate într-un comunicat, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-04-20

TAGURI: militar, protest, Traian_Băsescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...