2018-12-11 17:50


Miliardarul Truică a „sifonat” 35 milioane de euro de la BRD

 |  21:01
Miliardarul Truică a „sifonat” 35 milioane de euro de la BRD
Gilda Popa

Audiat, marţi, la DIICOT în dosarul creditelor obţinute de la BRD cu acte false, Remus Truică este acuzat că ar fi primit ilegal împrumuturi de circa 35 milioane de euro, garantate cu terenuri supraevaluate. Omul de afaceri nu a returnat banii, însă i-ar fi investit în imobile şi ambarcaţiuni de lux, spun procurorii. Mai mult, Truică ar fi fost capul reţelei care a adus băncii un prejudiciu de 43,5 milioane de euro, prin acordarea a 17 credite neperformante.

Remus Truică a fost pus, marţi, sub control judiciar în dosarul creditelor obţinute ilegal de la BRD, în care este urmărit penal pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. Surse judiciare au declarat că procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor terenuri şi imobile ale omului de afaceri, inclusiv pe casa de la Snagov, precum şi pe conturi bancare din România şi din străinătate, până la concurenţa sumei de 35 milioane de euro, prejudiciul reţinut în sarcina lui Truică. Fostul şef de cabinet al premierului Năstase a plecat de la DIICOT în jurul orei 12.00, după mai multe ore de audieri. El a negat toate acuzaţiile procurorilor şi a anunţat că are calitatea de suspect. „Acel credit a fost rezolvat până la urmă”, a spus Truică, refuzând să facă mai multe declaraţii.

„Investiții” în bărci şi case de lux

„O parte din aceste credite au fost investite în imobile și ambarcațiuni de lux. Prejudiciul total cauzat patrimoniului BRD se ridică la 43,5 milioane de euro. Conducerea BRD a pus la dispoziția procurorilor toată documentația necesară, banca făcând plângere penală”, a declarat Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT. Potrivit acesteia, Remus Truică a inițiat un grup infracțional organizat care a avut ca scop obținerea de credite de la BRD cu documente de evaluare false. Din acest grup au făcut parte persoane cu funcții de conducere de la BRD, din Comitetul de credit al băncii, notari, evaluatori, oameni de afaceri. Procurorii spun că Remus Truică a fost unul din liderii grupului şi principalul beneficiar al creditelor acordate fraudulos, aproape toate aceste finanţări fiind acordate unor persoane sau firme controlate de el. Hosu a explicat că această grupare a luat în total 17 credite de la BRD, toate neperformante și nerambursate până în prezent. Dintre acestea, 15 credite l-au avut ca beneficiar pe Remus Truică, acesta folosindu-se de persoane interpuse.

Bancherii de serviciu

La DIICOT au fost audiaţi, marţi, şi Gabriela Gavrilescu, membru în Comitetul de Credit din Centrala BRD la data faptelor, Lucian Cojocaru, director comercial al reţelei BRD în perioada 2009-2010, şi Alexandru Claudiu Cercel-Duca, membru în Comitetul de Credit din Centrala BRD. Procurorii i-au anunţat pe cei trei funcţionari BRD că sunt urmăriţi penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani. Potrivit unor surse judiciare, cea mai mare parte a banilor obţinuţi de la BRD a trecut prin conturi din Monaco, Elveţia, Austria şi Cipru şi investiţi ulterior în bărci şi case de lux. Creditele ar fi fost date în principal de către agenţiile din sucursala Dorobanţi a BRD. În acelaşi dosar au fost audiaţi, vineri, Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu, aflaţi în atenţia anchetatorilor pentru credite de câteva milioane de euro, contractate de la BRD în urmă cu mai mulţi ani. În dosar a fost în atenţia anchetatorilor şi Elena Udrea, pentru un credit de aproximativ trei milioane de euro, dar DIICOT şi-a declinat competenţa şi a trimis dosarul la DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: remus, truica, control, judiciar, dosar, credite, terenuri, supraevaluate, brd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Mai 2015

CONDUCATORUL AUTO Remus Truica aflat la dispozitia puscariasului dovedit - ADRIAN NASTANE- numitul Remus Truică este si capitalistul miliardar peste noapte din RO unde ANARHIA a atins cote inimaginabile. Aceasta este, în istoria omenirii si a Ro, geneza prin care a aparut în Romania un nou tip de clasa sociala “BURGHEZIA COMUNISTA” ce s-a dovedit a fi mult mai hidoasa decat au prevazut-o cu cateva decenii in urma unii prezicatori ai vremurilor comuniste. Ea este compusa din MUTANTII (DEGENERATII ce dovedesc URA si LACOMIE fara limite) aparuti in urma “operatiilor genetice” facute urmasilor activistilor comunisti si fostilor securisti stalinisti altoiti cu capitalism salbatic. O parte destul de importanta din nomenclatura comunista si cea postcomunista, intr-un mariaj deplin, au reusit sa-si transforme puterea politica in capital financiar si active si detin astfel controlul si influienta asupra oricarui tip de decizie publica cu riscul decaderii iremediabile a Romaniei . “Modelul de capitalism” autohton, croit de clasa politica impostoare, s-a dovedit a fi pentru cei care muncesc si traiesc in Romania, o utopie la fel ca si comunismul, deoarece in numele emaniciparii capiatlului productiv (fabrici si uzine) ce a apartinut unui mod de productie comunist(socialist) a fost instrainat, prin metode necunoscute pincipiilor sau relatiilor de tip “capitalism clasic”. Unele unitati de stat chiar daca au fost rentabile si costituiau obiective strategice pentru siguranta nationala (fabricile de ciment, industria petroliera, energetica, telefoanele, etc) au fost instrainate la valori mult subevaluate in favoarea unor spagi uriase primite de catre guvernantii si politicienii decidenti ce au avut toate culorile politice si apartin atat stangii cat si dreptei. Toti au aplicat aceeasi modalitate haiducesca de praduire a economiei nationale.
ANONIM
19 Mai 2015

JENANT pt STATUL de DREPT din Ro SI oricare autoritate judiciara si de siguranta nationala a Ro fata de FURACIUNILE de miliarde de dolari comise la BANCOREX , IN ANII 1990, din bani publici de catre politicieni, procurori, judecatori si politisti , prejudiciu care se recupereaza in stil HAIDUCESC prin cota impusa la CUMPARAREA litrului de carburant vandut la pompele de alimentare PECO din Ro.
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
19 Mai 2015

UN TIGAN BORIT DE LA P S D SI O TIGANCA JEGOASA CU VARSAT PE EA , SAU ADUNAT LA FURACIUNI . DECI FURTURILE NU AU CULOARE POLITICA . DAR ISARESCU NU A STIUT SEARA DE AFACERE ? DAR AMERICANI CU TEHNICA SI OAMENI LA D N A , NU AU STIUT DE AFACERE 10 ANI ? CINE A TACUT SI ASCUNS ? FCUTI PACHET SI TRIMASI IN COREEA DE NORD .
CROCODILUL FLAMAND
20 Mai 2015

BRD-ul a fost violat finaciar de TRUCA si UDREA-COCOS?asta e ca la bordel....cica reclama Tantza ca ai violat-o daca nu platesti numarul si vrei sa pleci....Mai exact oamenii din varful BRD-ului au bagat botul in furaciunile de la ANRP si cu padurile...si au finantat clica bolsevico-securista care dorea sa-si creeze pseudo-monarhia de doi bani in jurul lui Pooxlica-Paulica,cumatrul lui Braunowics AKA Basescu AKA Qiombetele Deci jucatorii de TABLE DE LA MONACO AU TZEPUIT BRD-UL.....PENTRU CA CE SA VEZI STATUL ROMAN NU E DE ACORD CU CIORDEALA LOR MAFIOTA....ACUM SA SE FACA BORS....CU MULTA LAAAAMOOOIE
Random imageUltimele stiri


loading...