2018-12-15 09:04


Militari americani, RĂNIȚI în timpul unei parașutări de noapte în județul CLUJ. Care este starea lor de sănătate

 |  11:12
Militari americani, RĂNIȚI în timpul unei parașutări de noapte în județul CLUJ. Care este starea lor de sănătate

Un număr de 12 militari americani s-au rănit în timpul unui exercițiu de parașutare, în cadrul Swift Response 17-1, ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, județul Cluj, informează Agerpres.

Potrivit reprezentantului armatei americane, Brent M. Williams, din cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, ofițer care se ocupă de comunicare, cei 12 militari care au suferit răni în urma parașutării au fost internați la Spitalul Militar. În urma tratării medicale, zece vor fi externați în decurs de 24-48 de ore, iar alți doi urmează să rămână internați pentru tratament și observații.

Brent Williams a precizat că starea tuturor celor 12 militari este stabilă, iar rănile au fost minore.

''Acest tip de operațiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc. Liderii noștri fac eforturi să reducă acest risc și să identifice măsurile de siguranță și să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul. Am efectuat și eu asemenea antrenamente, am sărit cu parașuta din avion, nu este deloc o aterizare ușoară'', a declarat Brent William, telefonic, corespondentului Agerpres.

Exercițiul din noaptea de vineri spre sâmbătă a presupus parașutarea a 500 de militari pe baza de la Luna, din apropiere de Câmpia Turzii. Baza a fost locul desfășurării altor două exerciții care s-au desfășurat vineri și sâmbătă. În cadrul primului exercițiu, nouă avioane Hercules C130 au parașutat tehnică militară grea lângă bază, iar în cursul dimineții de sâmbătă a avut loc un alt exercițiu de asalt bazat pe un scenariu care presupunea înconjurarea și ocuparea bazei aeriene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-23

TAGURI: militari americani, raniti, parasutare, cluj, campia turzii, luna, swift reponse
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...