2018-12-10 11:38


Militarii români, privilegiaţi în Afganistan

 |  21:00
Militarii români, privilegiaţi în Afganistan

O echipă de militari români din Direcţia Generală de Informaţii a Armatei va fi dislocată, începând din luna august, în teatrul de operaţiuni din Afganistan, în cadrul misiunii NATO, pentru a opera sisteme de supraveghere continuă cu baza la sol (Persistent Ground Surveillance System - PGSS).

Potrivit MApN, misiunea se desfăşoară în baza unui parteneriat cu armata SUA, care şi-a dat acordul ca militarii români să desfăşoare, în premieră, pregătirea specifică pentru operarea sistemelor PGSS şi să întrebuinţeze aceste echipamente, aflate în proprietatea armatei SUA, în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Încredinţarea acestei misiuni militarilor români este o dovadă a profesionalismului lor şi a încrederii de care aceştia se bucură în cadrul NATO şi din partea armatei SUA, care i-a pregătit pentru operarea acestor sisteme de cercetare de ultimă generaţie. Potrivit ambasadei SUA la Bucureşti, grupul de militari români este primul din forţele coaliţiei care desfăşoară pregătire specifică pentru operarea sistemelor PGSS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CVVCB
12 Aug 2011

Persistent Ground Surveillance System - PGSS adica pe romanaeste ii invata sa controleze si sa utilizeze zepelinele folosite pentru supraveghere.Mare rahat!
Random imageUltimele stiri


loading...