2017-01-21 04:12

EVENIMENT


Militarul mort în ziua funeraliilor colegului său a fost înmormântat şi el

 |  20:10
Militarul mort în ziua funeraliilor colegului său a fost înmormântat şi el
Peste300 de persoane au participat, sâmbătă, la Craiova, la funeraliilesublocotenentului post-mortem Cătălin Ionuţ Marinescu, care şi-a pierdut viaţa,marţi, în timpul unei misiuni în provincia Zabul din Afganistan. Slujbareligioasă, oficiată la capela Bisericii "Postelnicul Fir", undevineri fusese depus sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului, a început laora 14.00.

Sublocotenentulpost-mortem Cătălin Ionuţ Marinescu a fost înmormântat la Cimitirul Ungurenidin municipiul Craiova. La funeraliile militarului, la care au participat peste300 de persoane, a fost prezent şi ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea,care a transmis un mesaj de condoleanţe familiei lui Cătălin Ionuţ Marinescu. "Este foarte greu să pierzi pe cinevadrag. Cunosc astfel de tragedii. Şi tatăl meu, Marin Oprea, a decedat la 38 deani, când eu aveam numai 10 ani. Pierderea acestor militari în Afganistan esteo pierdere pentru toată ţara", a spus Gabriel Oprea.

Laceremonie au mai luat parte preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, IonPrioteasa, prefectul judeţului, Nicolae Giugea şi fostul primar al Craiovei,Antonie Solomon.

Sublocotenentulpost-mortem Cătălin Ionel Marinescu din Batalionul 26 Infanterie "NeagoeBasarab" a murit, marţi, în timpul unei misiuni în provincia Zabul dinAfganistan. Potrivit MApN, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare peautostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conformprocedurilor. "În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat,caporalul a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă cu un elicopterechipat MEDEVAC la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale.Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale,caporalul Marinescu a decedat", a precizat MApN. Militarul avea 28 de anişi era necăsătorit.

Ministrulapărării naţionale a înaintat preşedintelui propunerea de decorare asublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu cu Ordinul Naţional"Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn derăzboi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image