2017-01-18 12:31

EVENIMENT


Minerii ucişi de explozia de la Uricani au fost înmormântaţi

 |  19:29
Minerii ucişi de explozia de la Uricani au fost înmormântaţi

Ceicinci mineri morţi în explozia de la Uricani au fost înmormântaţi, ieri, înprezenţa a sute de colegi, prieteni şi rude.

Câtevasute de persoane au participat, ieri, la funeraliile unuia dintre cei cincimineri care au murit, sâmbătă, în explozia de mina Uricani, cortegiul funeraroprindu-se, pentru câteva minute, în curtea unităţii miniere, unde a fostoficiată o slujbă religioasă. Funeraliile minerului Iulian Stoi au început laora 12.00, în localitatea Uricani, la acestea participând, alături de câtevasute de persoane, fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma,subprefectul Dorin Gligor, primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, cel dinVulcan, Gheorhe Ile, conducerea Companiei Naţionale a Huilei şi primarul dinlocalitate, Dănuţ Buhăescu, transmite corespondentul Mediafax.

Cortegiulfunerar a pornit din faţa casei minerului din localitatea Uricani. Maşina încare a fost pus sicriul minerului a foat însoţită de colegii acestuia, care au merspe lângă autovehicul, fiind îmbrăcaţi în salopete de miner. În faţacortegiului, colegi ai minerului Iulian Stoi au dus un brad împodobit cu flori,obicei specific comunitaţii din această zonă. Bradul, care simbolizeazătinereţea persoanei decedate, va fi plantat la căpătâiul minerului.

Înparalel, în municipiul Lupeni au avut loc funeraliile minerului Marian Cucu. Şiceilalţi trei mineri, Ion Nădrag, Cornel Bor Chici, Cosmin Calotă, au fost înmormântaţila Valea de Brazi, localitate care aparţine de Uricani.

Instituţiileşi administraţiile publice din judeţul Hunedoara şi-au încetat activitatea timpde trei minute, la ora 12.00, iar angajaţii acestora au păstrat un moment dereculegere în memoria celor cinci mineri morţi la Uricani, ziua de marţi fiinddeclarată zi de doliu în judeţ, în urma ordinului prefectului de Hunedoara,Dezsi Attila. În Uricani, localitatea de domiciliu a patru dintre cei cincimineri care au murit în explozie, sirena a sunat în semn de omagiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image