2019-01-19 11:21


Ministerul Apărării începe LUNI recrutarea și selecția REZERVIȘTILOR voluntari. Câte posturi sunt disponibile pentru anul 2017

 |  13:48
Ministerul Apărării începe LUNI recrutarea și selecția REZERVIȘTILOR voluntari. Câte posturi sunt disponibile pentru anul 2017

Ministerul Apărării Naţionale începe, luni, procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, ministrul Adrian Ţuţuianu declarând duminică, pentru News.ro, că această acţiune reprezintă un răspuns de adaptare la realităţile societăţii româneşti şi are ca obiectiv asigurarea de personal cu pregătire militară adecvată, în contextul în care serviciul militar nu mai este obligatoriu.

„Legea rezervistului voluntar este în vigoare de la 1 ianuarie 2017, ea reprezintă un răspuns de adaptare la realităţile societăţii româneşti de astăzi şi are ca obiectiv asigurarea de personal cu pregătire militară adecvată, în contextul în care, de mai mulţi ani, în România serviciul militar nu mai este obligatoriu”, a afirmat ministrul Apărării.

Adrian Ţuţuianu a mai spus că pentru anul 2017 sunt disponibile pentru încadrare 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

ȚUȚUIANU: „Anul acesta nu avem recrutări pentru ofiţeri!”

„Prima etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei Române va începe luni, pe 10 iulie 2017. Anul acesta nu avem recrutări pentru ofiţeri”, a completat social-democratul.

Ministrul Apărării Naţionale a  precizat că „raporturile de serviciu dintre rezerviştii voluntari şi MApN se stabilesc pe bază de contract, primul contract este pe o perioadă de patru ani, iar următoarele pe o perioadă de maximum trei ani”.

Ministrul a mai spus că procesul de recrutare are loc la centrele militare judeţene, unde candidaţii vor trebui să prezinte „actul de identitate în original şi copie, certificatul de cazier judiciar eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii, acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie, permisul de conducere în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară şi livretul militar în original şi copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervişti”.

Adrian Ţuţuianu a reiterat faptul că rezerviştii voluntari vor fi renumeraţi cu solda corespunzătoare gradului şi funcţiei deţinute atunci când sunt convocaţi la procesul de instruire sau misiuni interne/externe şi vor primi un procent de 10% din aceste venituri atunci când nu sunt convocaţi la asemenea activităţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-09

TAGURI: ministerul apararii, tutuianu, recrutare, rezervisti voluntari, luni, ofiteri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...