2019-03-22 04:27


Ministerul Justiţiei a publicat corespondenţa cu OCDE în cazul Drago Kos

 |  20:48
Ministerul Justiţiei a publicat corespondenţa cu OCDE în cazul Drago Kos

Ministerul Justiţiei a publicat luni corespondenţa avută cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică din care ar rezulta că declaraţiile lui Drago Kos nu ar fi fost făcute în numele OCDE.

"Cu toate că dl Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale, domnia sa nu foloseşte această titulatură în cadrul interviului şi nici nu indică faptul că vorbeşte în această capacitate. Prin urmare, nu se poate prezuma faptul că respectivul interviu a fost acordat în numele OCDE", se arată într-unul dintre răspunsurile trimise de OCDE, publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

În continuarea corespondenţei OCDE precizează că nu poate comenta părerile lui Drago Kos reflectate în presa din România. "Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România. În mod similar, Secretariatul OCDE nu are competenţa de a aproba sau dezaproba vreo declaraţie pe care aţi putea dori să o faceţi în această privinţă, ţinând cont, în acelaşi timp, de faptul că am răspuns deja la întrebarea referitoare la poziţia dlui Kos, în emailul nostru din data de 12 iunie de la orele 11,03 AM", precizează OCDE.

Citeşte şi: Toader, după ce a primit răspunsul OECD: Kos nu este şeful structurii anticorupţie din OECD şi nu a vorbit în numele organizaţiei

MJ rezumă arătând că declaraţiile lui Kos nu ar fi fost făcute în numele OCDE.

"După cum se poate observa, OCDE precizează, în corespondenţa purtată cu Ministerul Justiţiei, faptul că: domnul Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale, acelaşi lucru fiind menţionat şi de ministrul Justiţiei în data de 13 iunie 2018. Totodată, este subliniat că nu se poate prezuma faptul că respectivul interviu a fost acordat în numele OCDE, iar OCDE nu poate comenta pe marginea modului în care părerile domnului Kos au fost reflectate de presa din România", menţionează MJ, potrivit Agerpres.

Luni dimineaţa, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va publica răspunsul primit de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, urmând a se vedea "cine deturnează adevărul". "Astăzi (luni - n.r.), voi publica răspunsul primit de la OECD! Se va vedea cine denaturează adevărul!", a scris Toader, pe Facebook.

Pe 4 iunie, ministrul Justiţiei anunţa că a transmis OCDE o scrisoare prin care solicita să i se comunice dacă declaraţiile lui Drago Kos au fost făcute în numele organizaţiei.

"Ameninţări de la OECD sau manipulări interne? Luni dimineaţă, mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmaţiile domnului Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD, aşa cum acreditează titlul materialului întocmit de Ziare.com. (...) Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că, în numele OECD, domnul Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanţei de contencios constituţional române. Totodată, aceeaşi publicaţie citează, atribuind aceleiaşi surse, de asemenea în numele OECD, afirmaţiile potrivit cărora 'ministrul vostru al Justiţiei va învăţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare", transmitea Toader, pe Facebook.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-09

TAGURI: ministerul justitiei, ocde, corespondenta, drago kos,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...