2019-03-21 12:01


Ministerul Justiţiei: Niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele pentru numirea în funcţia de procuror-şef al DNA. Procedura de selecţie va fi reluată!

 |  12:40
Ministerul Justiţiei: Niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele pentru numirea în funcţia de procuror-şef al DNA. Procedura de selecţie va fi reluată!

Procedura de selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA va fi reluată, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nefăcând nicio propunere din cei patru candidaţi pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "În urma desfăşurării procedurii de selecţie, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată", a anunţat Ministerul Justiţiei. Instituţia susţine că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru această funcţie.

Ministerul Justiţiei a anunţat că în cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situaţiei actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanţelor manageriale, susţine Ministerul Justiţiei..

"În cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situaţiei actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanţelor manageriale. În urma desfăşurării procedurii de selecţie, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată", anunţă Ministerul Justiţiei printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

De altfel, ministrul Justiţiei a afirmat de mai multe ori că este foarte posibil ca niciunul dintre candidaţi să nu fie desemnat drept propunere.

"Este posibil să desemnăm un candidat, dupa cum, da, este posibil să nu desemnăm niciunul. Nu înseamna o opţiune a mea, ci sunt cele doua variante legale", a spus Toader.

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Legat de responsabilităţile procurorului şef al DNA, Tudorel Toader declara că acesta trebuie să sporească încrederea oamenilor în actul de justiţie şi să nu mai existe oameni nevinovaţi care să fie arestaţi. "Viitorul procuror-şef al DNA trebuie să îmbunătăţească activitatea DNA, să crească încrederea în actul de justiţie, să nu mai avem nevinovaţi arestaţi, trimişi în judecată, să nu mai avem vinovaţi care să nu fie trimişi în judecată. Ceea ce spuneam eu în raportul de 20 de puncte (de evaluare a activităţii fostului procuror-şef al DNA) nu s-a întâmplat sub fosta conducere a DNA”, afirma Tudorel Toader.

Selecţia pentru postul de procuror-şef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-27

TAGURI: dna, tudorel toader, sefia dna,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAR
27 Iul 2018

Toade tu indeplinesti cerintele de min al justitiei bai slugoi al infractorilor?
NEGRO
27 Iul 2018

Domnul Tudorel Toader cauta o sluga a infractorilor PSD-ALDE, care sa semene cu domnia sa, sau cu celebrii Catalin Voicu- Costiniu. Iata de ce au impus infractorii detronarea din scaunul binemeritat al doamnei Kovesi si gasirea unui nou procuror sef. As dori ca acesti candidati sa conteste legal comisia infractorilor si sa-i recuze o data pentru totdeauna din fruntea justitiei. Intoarcerea la jaful anilor 1990-2004 in cardasia conducatorilor justitiei din acea vreme nu mai este posibil. Daca da, sa sufere consercintele. Noi nu ii mai acceptam!
ANONIM
27 Iul 2018

Cuutati una ca dancila sa va slugareasca si sa va ascunda hotiie. Felicitari celor patru candidati care au bagat frica in mafia psd.
ANONIM
27 Iul 2018

Stiti cine este MIRICA FLORENTINA o drogata care se ocupa cu vraji la birou Fiinta si a bagat la puscarie pe facaturi pe un coleg de al ei care luase un examen in detrimentul ei Ganditi va ce sef Dna ar fi fost ,mai schizofrena chiar si decat CHEOVESI
ANONIM
27 Iul 2018

elena grecu este cercetata chiar de DNA pentru fapte de coruptie si apartenenta la un grup infractional Luati i la rand pe toti cei 4 si veti vedea ca toti sunt niste infractori
@NEGRO
27 Iul 2018

MAI DU' TE DRACULUI IN KIZDA MA-TI SLUGOI SOROSIT, ESTI TU O NULITATE
LASA L DOMNULE !
27 Iul 2018

negro este o jigodie drogata Nui vezi ?un homalau care spune ca albul este negruFereasca ne Dumnezeu ,daca specimenele astea ajung la conducere ajungem ca in Venezuela
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...