2019-05-19 23:43


Ministrul Apărării anunță noi ACHIZIȚII de aeronave F-16

 |  18:10
Ministrul Apărării anunță noi ACHIZIȚII de aeronave F-16

România a trimis toate documentele către Portugalia pentru a achiziționa alte cinci aeronave F-16 modernizate și se află, practic, pe ultima sută de metri în acest proces, a anunțat ministrul Apărării, Gabriel Leș. MApN ar mai vrea să cumpere alte 36 de aeronave de vânătoare, informează HotNews.

”Toate documentele sunt trimise la partenerul portughez. Lucrurile sunt pe ultima sută de metri. Cred cu tărie că e posibil ca în acest an să semnăm contractul pentru cinci avioane.

Dorința mea e să mergem pe următoarele 36 de avioane noi. Dar în momentul de față nu pot să vă spun diferența între un avion second-hand modernizat și un avion nou. Pe de altă parte există și anumite informații că partenerul american ar vrea să ne prindă direct pe F35. E o opțiune pe care o avem în discuțieNoi ne-am decis pentru F-16 pentru că F-35 pentru noi, în acest moment, este prea mult”, a declarat Gabriel Leș.

Forțele Aeriene Române au în dotare 12 avioane de vânătoare F-16 cumpărate din Portugalia. Avioanele nu au fost noi, dar după achiziționare au fost trecute printr-un proces de modernizare. Contractul a fost semnat de România cu Portugalia în 2013 și a avut o valoare de circa 628 milioane euro cu tot TVA. Cele 12 avioane sunt staționate la Baza Aeriană 86 Borcea și formează escadrila 53. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-04-18

TAGURI: ministrul apararii, gabriel les, achizitie, aeronave, f16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG