2019-05-20 01:47


Ministrul Justiţiei anunţă că pe 27 decembrie îi trimite preşedintelui cererea de revocare a lui Lazăr

 |  09:47
Ministrul Justiţiei anunţă că pe 27 decembrie îi trimite preşedintelui cererea de revocare a lui Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, duminică seara, la Antena 3, că pe 27 decembrie îi trimite preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Toader a mai anunţat că tot atunci îi trimite preşedintelui din nou propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, pentru că motivele de nelegalitate invocate de Klaus Iohannis nu există.

Declaraţia ministrului Justiţiei:

„Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general. De ce? Pentru că mă bazez pe 132 din constituţie, mă bazez pe raportul de evaluare pe care l-am făcut în baza unor articole din lege, mă bazez şi pe clarificările aduse prin decizia CCR 358 şi sigur că, în opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 11 aprilie. De ce spun asta? Pentru că s-a dus la Curtea de Apel Alba Iulia la dânsul acsă, dar eu n-am evaluat persoana juridică, ci procurorul general care îşi desfpşoară sau nu-şi desfăşoară activităţile în mod complet corect la Bucureşti. După aceea judecătorul de la Alba Iulia a trimis la Bucureşti, cel de la Bucureşti şi-a declinat şi el competenţa, conflict negativ. Şi culmea! Dar ce nu i-a ieşit la Alba Iulia de a sesiza Curtea de Justiţie a UE, unde dura multă vreme, a sesizat CCR că are o mare nedumerire, dacă poate sesiza instanţa de contencios-administrativ pe persoană fizică sau pe persoană juridică - adică cu nume şi prenume sau cu funcţia de procuror general. Şi orbu vede că e tragere de timp dar până la urmă sunt nişte proceduri legale pe care dânsul le-a folosit, dar nici eu nu voi sta.

Eu pe 27 trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui, după cum trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că n-au avut adeverinţa de la CNSAS, când la scurt timp chiar CNSAS spune că nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie şi nici nu era obligaţia mea, era a CSM şi în avizul lor scrie acelaşi lucru”.

Tudorel Toader l-a mai acuzat pe Augustin Lazăr că trage de timp prin procesul intentat în legătură cu raportul de evaluare în 20 de puncte în baza căruia ministrul Justiţiei solicită revocarea procurorului general.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-24

TAGURI: ministrul justitiei, 27 decembrie, cerere revocare, augustin lazar,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
24 Dec 2018

Sa ii trimita si multa MUIE .... ii place așa mult acest limbaj
ANONIM
24 Dec 2018

multa muie iohanus ,multa multa muie Hai sa ti o dam sus toti cei pe care tu ii urasti Si sunt multi
ANONIM
25 Dec 2018

@ Profesor universitar de drept, membru CNATDCU și al Comisiei de la Veneția, fost judecător CCR și autor a numeroase lucrări în domeniul juridic ?
ANONIM
25 Dec 2018

http://www.puterea.ro/politica/basescu-sfat-pentru-iohannis-sa-evite-confruntarile-care-duc-la-conflicte-la-ccr-174890.html
ANONIM
25 Dec 2018

@Opinați că "sfaturile lui Băsescu pentru Iohannis", precum odinioară ,,Învataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie", sunt doar pentru cei cărora le-au oferite ?
ANONIM
25 Dec 2018

Deci, opinați că "sfaturile lui Băsescu pentru Iohannis", precum odinioară ,,Învataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie", sunt doar pentru cei către care au fost oferite ?
ANONIM
25 Dec 2018

Ați zice și că ''inteligenția dreptului românesc actual", ministrul Toader, "pedagog emininte", amintind și de "Pedagogul de școală nouă" , al lu' Cragiale, fu pus ministru la justiției pentru a exersa și practic ceea ce teoretic , probabi, ar fi putut zice că ar fi considerat că afase ?
ANONIM
25 Dec 2018

Opinați totuși că s-ar putea zică că ministrul de la justiție probabil beneficiază și de ocazia de a pune în practică și din ideile din cuprinzătorul material pe care l-a publicat în domeniul dreptului ?
ANONIM
25 Dec 2018

Ați mai zice și că ministrul de la, 'ași, știe deja că pe 27 decembrie o să fie "deranjat" ,de la sarmale ?
# POATEEEEE????
26 Dec 2018

TT ÎNCEPE CU SFÂRȘITUL: 1. OMUL LUI 2. CU ,, VARZA " LEGILOR ȘI CONSTITUŢIEI. 3,4,5.....
Random imageUltimele stiri


STARBAG