2019-02-19 02:42


Ministrul Justiţiei, despre CANDIDAŢII pentru DNA: Joi vor fi interviurile, vineri vom avea o concluzie

 |  12:04
Ministrul Justiţiei, despre CANDIDAŢII pentru DNA: Joi vor fi interviurile, vineri vom avea o concluzie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat marţi că astăzi vor fi verificate dosarele celor patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA, joi vor avea loc interviurile, iar vineri se va ajunge la o conlcuzie, el afirmând, din nou, că este foarte posibil şi ca niciunul dintre cei patru candidaţi să nu se califice şi atunci să fie reluată procedura de selecţie. Toader a mai spus că există opinia că viitorul şef al DNA trebuie să provină din structura internă, dar nu trebuie uitat că în trecut şeful DNA nu a provenit din interiorul structurii, aşa cum şeful DIICOT nu este din interiorul instituţiei.

"Astăzi, Direcţia de resurse umane va verifica dosarele candidaţilor, să vadă dacă fiecare conţine toate piesele necesare. Mâine (miercuri - n.r.), membrii comisiei vor studia dosarele, vor analiza programele manageriale. Joi, începând cu ora 9.00, voi convoca membrii comisiei pentru interviu, evident şi candidaţii, după care vineri deliberăm. Vineri ajungem la o concluzie, funcţie de care continuăm procedura”, a spus Toader, marţi dimineaţă, la sediul Ministerului Justiţiei.

El a reluat afirmaţiile potrivit cărora este foarte posibil ca unul din cei patru candidaţi să fie propus pentru conducerea DNA, precum este şi foarte posibil ca niciunul să nu fie desemnat drept propunere.

”Vedem cum se vor prezenta la interviu, vedem programele manageriale şi atunci vom stabili dacă avem vreun candidat pe care să îl propunem Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintelui. Este foarte posibil ca unul din cei patru să fie desemnat candidat, precum este şi foarte posibil ca niciunul să nu fie desemnat şi atunci vom relua procedura - iar anunţ, iar candidaturi, iar interviu", a declarat ministrul Justiţiei.

El a afirmat, de asemenea, că nu este obligatoriu ca viitorul şef al DNA să provină din instituţie: "Să nu uitaţi un lucru - există această opinie, care pare majoritară, în sensul că viitorul şef al DNA trebuie să provină din structura internă, dar nu trebuie să uităm că în trecut şeful DNA nu a provenit din interiorul structurii, aşa cum şeful DIICOT nu este din interiorul structurii. Sunt procurori, au experienţă şi se descurcă".

Legat de responsabilităţile procurorului şef al DNA, Tudorel Toader a spus că acesta trebuie să sporească încrederea oamenilor în actul de justiţie şi să nu mai existe oameni nevinovaţi care să fie arestaţi.

"Viitorul procuror-şef al DNA trebuie să îmbunătăţească activitatea DNA, să crească încrederea în actul de justiţie, să nu mai avem nevinovaţi arestaţi, trimişi în judecată, să nu mai avem vinovaţi care să nu fie trimişi în judecată. Ceea ce spuneam eu în raportul de 20 de puncte (de evaluare a activităţii fostului procuror-şef al DNA) nu s-a întâmplat sub fosta conducere a DNA”, a adăugat Tudorel Toader.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-a încheiat luni la 17.30.

Pentru ocuparea acestei funcţii s-au înscris patru candidaţi - Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, care a instrumentat unul dintre dosarele fostului vicepremier Gabriel Oprea, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, Elena Grecu, şef al Secţiei judiciare penale a DNA, şi procurorul Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General. Toate candidaturile au fost depuse în cursul acestei zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-24

TAGURI: tudorel toader, candidati dna, sefia dna,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
24 Iul 2018

Domnule TOADER sa nu numesti fascistoizi!Vezi ca se cunosc de la o posta Pune oameni responsabili buni meseriasi si ,,oameni'' nu drogati care si beau pisatul deoarece cu astfel de indivizi nebuni nu faci treaba Acestia au tendinta de a si inlatura adversarii chiar si otravind ui nu mai vorbesc de dosare false cu martori platiti
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...