2019-01-21 11:39


Ministrul JUSTIȚIEI, reacție privind acuzaţiile la adresa DNA: Nu sesizez Inspecţia Judiciară. Am raportul

 |  14:35
Ministrul JUSTIȚIEI, reacție privind acuzaţiile la adresa DNA: Nu sesizez Inspecţia Judiciară. Am raportul

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemnă o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raprtul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

 "Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară. Consider că la acest moment nu mai e necesară sesizarea, pentru că, dacă aş sesiza, ar trebui să aştept rezultatele verificării. Au ieşit multe la iveală. Dacă lucrurile aşa stau, este bine ca românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, să vadă modul în care se respectă prezumţia de nevinovăţie. Am raportul privind DNA şi îl pot prezenta oricând. Există şi varianta prezentării în plenul Parlamentului a unui raport de sinteză privind activitatea Minsiterului Public. Voi vedea care este varianta cea mai recomandată şi completă, şi rapidă", a declarat Toader la Antena 3.

Întrebat dacă raportul va conţine şi măsura revocării şefei DNA, Tudorel Toader a declarat: "Raportul va conţine o măsură".

El nu a făcut alte precizări.

Toader a menţionat că se află în Japonia, unde are programate întâlniri importante până vineri, dar că, dacă este necesar, se poate întoarce mai devreme în ţară.

Ministrul a admis că sunt aşteptări din partea sa în legătură cu acest subiecvt şi a ţinut să dea asigurări că nu sunt presiuni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-13

TAGURI: tudorel toader, dna, ministrul justitiei, raport dna,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


@TUDOREL
13 Feb 2018

LIMBRICUL ASTA BUBOS E RUSINEA JUSTITIEI ROMANE . AFARA CU EL DIN GUVERN .
Random imageUltimele stiri

loading...