2019-01-22 04:52


Ministrul Justiției, veste de ULTIMĂ ORĂ despre soarta arhivei SIPA. Ce a decis Curtea de Apel Bucureşti

 |  11:45
Ministrul Justiției, veste de ULTIMĂ ORĂ despre soarta arhivei SIPA. Ce a decis Curtea de Apel Bucureşti

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că instanţa de judecată a respins cererea Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) vizând suspendarea hotărârii de guvern privind inventarierea arhivei SIPA şi critică asociaţiile de magistraţi şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) că nu şi-au desemnat un magistrat care să facă parte din comisia de inventariere, informează News.ro.

„Instanţa de judecată a respins acţiunea formulată de către UNJR/Uniunea Naţională a Judecătorilor din România/, având ca obiect anularea HG referitoare la arhiva SIPA ! Din 19 iunie, Ministerul Justiţiei aşteaptă, de la CSM şi asociaţiile profesionale, propuneri pentru desemnarea unui magistrat în Comisia de inventariere a fondului arhivistic SIPA”, a scris Toader pe pagina personală de Facebook. Pe 14 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a decis cu referire la acest conflict dintre magistraţi şi ministerul Justiţiei să respingă cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată.

"Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Guvernul României. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei.

Preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor, Dana Gârbovan, a anunţat pe 7 iunie că UNJR va da în judecată Guvernul Grindeanu pentru hotărârea de guvern privind arhiva SIPA. "Hotărârea de guvern privind arhiva SIPA, iniţiată de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, nu doar că riscă să acopere sau să împiedice cercetarea prezumtivelor ilegalităţi semnalate în spaţiul public cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu această arhivă de peste 12 ani, dar naşte din nou suspiciunea rezonabilă că serviciile de informaţii şi politicienii doresc să între legal în posesia conţinutului acestei arhive cu scopul de a şantaja magistraţi”, arăta Gârbovan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-15

TAGURI: ministrul justitie, tudorel toader, ultima ora, curtea de apel, unjr, arhiva sipa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RED BUL
16 Iul 2017

VAI ce justitie avem MONICA MACOVEI Dupa chipul si asemanarea ta stoarfa care iti bei urina !
Random imageUltimele stiri

loading...