2018-12-12 09:44


Ministrul Toader, SUPĂRAT după dezbaterile din Parlamentul European: ”S-au spus NEADEVĂRURI”

 |  22:33
Ministrul Toader, SUPĂRAT după dezbaterile din Parlamentul European: ”S-au spus NEADEVĂRURI”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri seară, la Strasbourg, că nu este mulţumit de dezbaterea din plenul Parlamentului European privind modificările la legile justiţiei din României, spunând că "s-a discutat într-o manieră absolută politicianistă" şi că afirmaţiile făcute de comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, "probabil nu emană de la dânsa".

"N-am cum să fiu mulţumit, în condiţiile în care s-a văzut cu ochiul liber (...) faptul că s-a discutat într-o manieră absolut politicianistă, cu un pretext de conţinut juridic. (...) Unii s-au exprimat despre legile justiţiei fără să cunoască nimic din conţinutul respectivelor legi", a spus Toader, adăugând că va face "un inventar al neadevărurilor care au fost spuse" la dezbaterea din Parlamentul European.El a mai afirmat că are "ferma convingere că nu s-a dorit aflarea adevărului", acuzând în acest sens şi faptul că nu i s-a permis de conducerea Parlamentului European să ia cuvântul în dezbatere."S-a indus din start o confuzie, pentru că pretextul dezbaterii de astăzi l-a constituit proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei, dar s-a vorbit de corupţie. Ori - ar fi trebuit să ştie şi vorbitorii - regula este că atunci când nu ştii ce spui, taci din gură, că n-ai riscul să greşeşti", a declarat ministrul justiţiei, citat de Agerpres."Am convingerea unui discurs absolut politicianist, cu un pretext juridic la fondul căruia nu s-a dorit să se ajungă. Fond care nu a fost şi nu este cunoscut de către mulţi dintre vorbitori, probabil că nici nu i-a interesat", a adăugat el.Toader a mai spus că Věra Jourová, comisarul european pentru justiţie, care a luat cuvântul în dezbatere din partea Comisiei Europene, "cunoaşte sistemul de justiţie din România, dar enunţurile pe care le-a făcut probabil nu emană de la dânsa, pentru că altfel nu cred că ar fi putut să facă respectivele afirmaţii".Věra Jourová a reiterat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, apelul Comisiei Europene ca Parlamentul României să deschidă dezbaterea privind modificările la legile justiţiei în linie cu recomandările Bruxellesului şi să obţină un consens şi a spus că executivul comunitar împărtăşeşte îngrijorările cetăţenilor români care au manifestat în stradă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-07

TAGURI: ministrul justitiei, tudorel toader, legile justitiei, dezbateri, parlamentul european
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
07 Feb 2018

O fi fost oarecum ca la cursurile dumnealui de la Universitatea din Iași sau ca pe la CNATDCU ?
RUSINE.
08 Feb 2018

Acesta este ministrul RUSINII NATIONALE , UN APARATOR AL HOTILOR SI SUSTINATOR AL MAFIEI PSD -ALDE-UDMR-MINORITATI. RUSINE SA-TI FIE NEA TUDORELE !
ANONIMUS
08 Feb 2018

Parlamentul european are multe persoane bine pregatite, nu la fabricile de diplome. Prin urmare, au parcurs textele ce se doresc a fi schimbatein justitie. Deci, n uau avut de ce sa il mai asculte odata pe ministrul nostru de justitie, care repeta aceleasi lucruri fara a aduce argumente noi. Oricum o dam noi cu guvernarea de acum ne-am sifonat la greu imaginea ca stat de drept.
Random imageUltimele stiri


loading...