2018-12-11 13:26


Ministrul sănătăţii are un trecut „bolnav”

 |  21:00
Ministrul sănătăţii are un trecut „bolnav”

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul de numire a medicului Ladislau Ritli în funcţia de ministru al sănătăţii şi, totodată, decretul prin care se ia act de demisia lui Attila Cseke.

Uniunea Democrată Maghiară din România a înaintat, ieri, premierului Emil Boc propunerea de numire a lui Ritli pentru portofoliul sănătăţii susţinând că este „unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea”, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative.

Într-adevăr, Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Stei între anii 1978 şi 1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director-adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor. Este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea. Din anul 2010 este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

Activitatea lui profesională a fost pătată, de-a lungul timpului, de numeroase scandaluri. În 2002 a fost demis de la şefia Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, pe fondul scandalului de la Maternitatea Oradea, unde 20 de bebeluşi au murit în condiţii suspecte. În timpul guvernării Tăriceanu a fost numit şef al Autorităţii de Sănătate Publică, fiind demis, în 2009, pe motive politice. În 2010 a fost numit director medical al Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. Nici în plan politic nu a fost scutit de controverse. Gurile rele spun că promovarea lui Ritli la şefia Ministerului Sănătăţii s-ar fi făcut datorită fiului său, Csongor Ladislau Ritli, fost director al Spitalului de Recuperare din Băile 1 Mai şi consilier al ministrului demisionar Attila Cseke. De altfel, Ritli a fost un susţinător al politicilor lui Cseke.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...