2017-01-19 13:26

EVENIMENT


„Minunea” a ţinut trei zile: SOV rămâne în arest. Tribunalul Bucureşti a admis recursul procurorilor declarat împotriva eliberării lui Vîntu

 |  19:35
„Minunea” a ţinut trei zile: SOV rămâne în arest. Tribunalul Bucureşti a admis recursul procurorilor declarat împotriva eliberării lui Vîntu

Sorin Ovidiu Vînturămâne în continuare în arest, alături de Ion Ilie Cezar în dosarul de şantaj,după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, ieri, recursul declarat deprocurori împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1, prin care fuseseră puşiîn libertate în urmă cu trei zile.

Omul de afaceri a spuscelor trei judecători din componenţa completului că procurorii îl „zugrăvesc”drept un „infractor sinistru”. „Sunt zugrăvit de parchet şi de o anumită partea presei susţinătoare a actualului regim drept un infractor sinistru, pe carenimic nu îl poate opri să săvârşească infracţiuni în serie”, a spus omul deafaceri. Sorin Ovidiu Vîntu a mai declarat în faţa instanţei, în ultimulcuvânt, că s-a urmărit arestarea sa pentru ca postul Realitatea TV să fiepreluat de Sebastian Ghiţă. „Nu sunt acel infractor care aleargă prin Bucureşticu barda după infractori mai mari sau mai mici. Sunt aici pentru că s-aîncercat preluarea ostilă a postului Realitatea TV, folosind un mic ticălosşantajabil. Se credea că dacă sunt arestat, postul va fi preluat de SebastianGhiţă, iar informaţia că eram în negocieri de o lună şi jumătate cu un grup deinvestitori israelieni pentru vânzarea postului a fost ignorată”, a declaratSorin Ovidiu Vîntu. Omul de afaceri s-a lăudat că a demarat o serie de proiecte„din dragoste pentru semeni”, că a şcolarizat în domeniul financiar 3000 despecialişti şi că a creat peste 11.000 de locuri de muncă.

La fond, magistraţii nu-l mai considerau pericol social

În urmă cu trei zile,Judecătoria Sectorului 1 i-a eliberat pe Sorin Ovidiu Vîntu şi pe apropiatul său,Ion Ilie Cezar, apreciind că aceştia pot fi judecaţi în stare de libertate îndosarul în care sunt acuzaţi că l-ar fi şantajat pe managerul RealitateaTV Sebastian Ghiţă. Magistratul şi-aîntemeiat decizia pe faptul că aceştia nu mai reprezintă pericol social şi căstarea de sănătate a lui Sorin Ovidiu Vîntu s-a deteriorat în detenţie. „Înspeţă, a intervenit după arestarea inculpaţiloro situaţie nouă care este aptă să stingă pericolul social concret pecare l-ar reprezenta lăsarea lor în libertate. Astfel, potrivit acuzării,partea vătămată a fost şantajată să dea o sumă de bani şi să aibă o anumităatitudine în derularea unui contract de management încheiat între SC Asesoft SAşi SC Realitatea Media, inculpaţii săvârşind actele de intimidare deoareceSorin Ovidiu Vîntu era direct interesat în derularea contractului în condiţiileîn care membrii familiei sale erau acţionari majoritari. Este notorie împrejurareacă după arestarea preventivă familia inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu a vândut acţiunilepe care le deţinea la SC Realitatea”, se arată în motivarea deciziei din 25mai. „Lipsade mobilitate a inculpatului, care este imobilizat într-un scaun rulant, îlpune pe acesta în situaţii ce presupun un efort suplimentar considerabil pentrua se adapta traiului într-o cameră de deţinere care nu este dotată cuinstalaţiile necesare unei persoane cu handicap”, arată magistratul. „Aşadardin această perspectivă, odată cu trecerea timpului şi având în vedere căinculpatul nu mai poate reprezenta un factor de presiune pentru partea vătămatădupă vânzarea acţiunilor, instanţa reţine că eforturile pe care le depuneinculpatul pentru a se adapta vieţii în camera de detenţie apar cadisproporţionate raportat la scopul procesului penal”, a mai apreciat instanţa.Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis înjudecată, la începutul acestei săptămâni, alături de Ion Ilie Cezar, deprocurorii Parchetului General, în dosarul în care este acuzat de şantajarealui Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV. Din probele strânse deanchetatori a reieşit că, în perioada martie-aprilie 2011, inculpaţii Vîntu şiIon Ilie l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită sumade 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţineriiinjuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicieriipărţii vătămate. Constrângerea a fost realizată de către cei doi, prinameninţarea cu uciderea părţii vătămate, a familiei sale, respectivcompromiterea imaginii publice, spun procurorii Parchetului General.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image