2019-01-23 18:38


Mircea Băsescu, o nouă CERERE de eliberare din închisoare

 |  17:38
Mircea Băsescu, o nouă CERERE de eliberare din închisoare

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a formulat o nouă cerere de eliberare condiţionată la Judecătoria Medgidia, conform site-ului instanţei, în dosarul în care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru că ar fi primit 250.000 de euro mită de la familia lui Bercea Mondial.

Cererea va fi judecată de magistraţi pe 12 iulie, însă decizia va putea fi atacată la Tribunalul Constanţa.

În octombrie 2016, judecătoria Medgidia a admis o cerere de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, însă magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, în primăvara acestui an, contestaţia formulată de procurorii DNA, astfel că fratele fostului preşedinte a rămas în închisoare.

Mircea Băsescu a executat un an din cei patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În iunie 2016, judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au condamnat pe Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare, cauză în care sunt implicaţi membri ai familiei lui Bercea Mondial.

Magistraţii au dispus ca şi Marian Căpăţână să îşi execute condamnarea, în acelaşi dosar, de 3 ani de detenţie pentru complicitate la trafic de influenţă.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au mai dispus confiscarea de la Marian Căpăţână a sumei de 265.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plăţii, şi ridicarea sechestrului asigurator instituit în 2014 asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Mircea Băsescu, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei.

Totodată, conform Curţii de Apel, instanţa "înlătură din cuprinsul sentinţei penale apelate dispoziţiile privind confiscarea specială a sumei de 265.000 euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plăţii, de la inculpatul Băsescu Mircea"..


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: mircea basescu, inchisoare, eliberare, executare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BABUIN
09 Iul 2017

Sa iasa cand o veni tasu din GROAPA.. ..si sper ca familia sa se reintregeasca la beci ...
HAZNAUA COCINA GHITZA-UDREATV
10 Iul 2017

mai stai nitel ca vine si tovarasa Udrea sa se lupte cu sobolanii din puscarie
MORMANUL
15 Iul 2017

Da dar psihopatul impostor vrea si el acolo Vrea sa se uite si el la sobolani cu ochiul stang
Random imageUltimele stiri

loading...