2017-01-19 23:50

EVENIMENT


Mircea Geoană, „executat“ în lipsă

 |  21:00
Mircea Geoană, „executat“ în lipsă

Aşa după cum îşi dorea liderul PSD, Victor Ponta, Comisia de Integritate a partidului, reunită, ieri, la sediul central din Bulevardul Kiseleff, a decis să propună excluderea lui Mircea Geoană din PSD. Şedinţa a lăsat impresia de regie bine pusă la punct: dezbaterea a durat cam o oră, votul a fost zdrobitor în favoarea excluderii, iar Geoană, deşi fusese invitat, n-a mai fost primit. O social-democrată de la sectorul 2, membră a Comisiei, a ieşit revoltată de la şedinţă: „ A fost o mascaradă!”. Dacă Geoană va fi exclus din PSD, social-democraţii vor pierde funcţia de preşedinte al Senatului.

Cei 49 de membri ai Comisiei (câte unul din fiecare organizaţie judeţeană şi de sector) au început să se adune în Kiseleff, la sediul central al partidului, încă de pe la ora 12.00. În faţa curiozităţii jurnaliştilor, răspunsul lor a fost invariabil: „O să fie declaraţii după”. O oră mai târziu începe şedinţa, prezidată de senatorul Dan Şova, fost coleg de liceu cu Victor Ponta. Ziariştii află că Mircea Geoană a fost şi el invitat să participe la discuţii, dar de la ora 14.15.

La 14.10, Geoană, însoţit de un consilier având în braţe o mulţime de dosare cu explicaţii procedurale, pregătite pentru membrii Comisiei, îşi face apariţia. „Am venit din respect pentru partid. Indiferent de presiunile fără precedent făcute asupra membrilor Comisiei, cred că azi luciditatea şi interesul faţă de partid vor prevala. Sper  că partidul nostru va rămâne democratic...”, perorează  Geoană pe scările de la intrarea în sediul PSD. Brusc, în spatele lui, o doamnă furibundă se iveşte în uşă, întrerupându-i discursul. „Sunt Mariana Negoiţă, sunt în acest partid din 3 martie 1990, sunt membră a Comisiei. Ce s-a întâmplat azi aici a fost o mascaradă aranjată de Ponta şi de Şova, cu încălcarea grosolană a Statutului partidului!”, răbufneşte, revoltată, femeia. Şi povesteşte că în Comisie s-a votat, cu 43 pentru şi 5 împotrivă, propunerea ca Geoană să fie exclus. „A fost totul foarte bine pregătit”, conchide, agitată, femeia. Din clădire ies şi alţi membri ai Comisiei. Nici unul nu scoate un cuvânt, toţi respectă cu sfinţenie ordinul de a nu vorbi cumva cu jurnaliştii. Este însă evident: şedinţa s-a terminat mai devreme de 14.15, oră la care Geoană fusese invitat să participe la discuţii

Geoană pe la uşi

Peste câteva minute, Geoană pleacă. N-a mai fost primit la Comisie, pentru că şedinţa s-a terminat. „Sunt absolut consternat, am fost invitat în scris la sediul partidului la ora două şi un sfert, am venit la ora două şi zece şi am constatat că şedinţa deja se epuizase. Se pare că în interiorul acestei Comisii  au existat foarte multe acuze reciproce, pe un ton foarte vehement, este regretabil. Mi-am oferit disponibilitatea să particip în continuare, dar domnul Şova mi-a comunicat că este prea târziu”, explică Geoană.

După plecarea acestuia, preşedintele Comisiei, Dan Şova, a venit, crispat, în faţa jurnaliştilor ca să le anunţe decizia în privinţa lui Geoană. „Membrii Comisiei au decis să propună Comitetului Executiv Naţional (CEx) al partidului excluderea lui Mircea Geoană, doar CEx-ul având atribuţii în acest sens”, a anunţat Şova. Senatorul s-a bâlbâit însă când a trebuit să explice de ce Mircea Geoană nu a mai fost primit la Comisie. „A fost o neînţelegere, noi i-am trimis invitaţie domniei sale, nu ne-a remis nici un comunicat, dacă vine sau nu vine“, a pretextat Şova, care nu a lămurit însă de ce membrii Comisiei nu l-au aşteptat pe Geoană până la 14.15, ora care i-a fost menţionată acestuia în invitaţie. Senatorul a mai susţinut că în invitaţie i-a cerut lui Geoană să confirme participarea. În textul invitaţiei nu apare însă o astfel de solicitare.

Înainte de începerea şedinţei, vicepreşedintele Comisiei, Doru Giugula, a anunţat că pe ordinea de zi se mai află şi o propunere de excludere din PSD a vicelui social-democrat Robert Negoiţă, formulată de membri ai Organizaţiei Sector 3. Potrivit lui Giugula, Negoiţă este acuzat că ar fi adus în PSD pe funcţii de conducere persoane care au fost membri PDL. Surse din PSD susţin că este vorba despre un fost consilier al preşedintelui Camerei Deputaţilor, democrat-liberalul Roberta Anastase. Dan Şova a refuzat să dea detalii despre propunerea de excludere a lui Negoiţă. Acesta susţine însă că „Doru Giugula minte“.  „Nu se discută astăzi (n.r., ieri) excluderea mea, pentru că nu există propunerea de excludere din partea organizaţiei din care fac parte“, a afirmat Negoiţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-01

TAGURI: mircea geoana, executat comisia de integritateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NICU
13 Noi 2011

Esti un mare mincinos d-le Ponta ! Tu esti singurul din PSD care a organizat aceasta mascarada. Nu l-ai putut si nu-l poti suferi pe Geoana pentru ca este mult mai destept decat tine. Practic, de cand esti la conducerea PSD nu ai facut nimic concret pentru partid si oamenii acestei tari. Te-ai ocupat numai de imagina ta aparand tot timpul la televiziuni si practic nu ai facut decat intrigaraie in partid si in viata publica. Ca deputat in Parlament nu ai facut decat gafe mari si stii la ce ma refer, ceea ce a dus la decizii in defavoarea partidului si a tarii. Din punct de vedere profesional esti o nulitate. Daca nu era Nastase si Geoana ai fi ramas un amarat de procuror care a dat verdicte, in majoritate, pierdule in justitie. Cand apari in public, iei aerul unui nevinovat ca si cum tu niciodata nu esti de vina desi in realitate tu esti cel care zgandaresti rahatul, exact ca si Basescu cu care te asemeni perfect. Nastase si Iliescu te-au pus sef ca sa faci treaba nu sa te plimbi toata ziua prin strainatate sau la Formula 1. Daca PSD-ul va ramane cu tine ca presedinte in curand va trebui sa se multumeasca poate doar cu cativa reprezentanti in Parlament. Nu ti-ai pus niciodata intrebarea de ce o gramada de deputati au parasit partidul de cand tu ai devenit presedinte ? Pentru ca ai plusat mult in favoarea ta si in defavoarea celorlalti membrii. Daca Geoana pleaca din partid, va fi si sfarsitul tau deoarece o mare parte din membrii il vor urma si in acelasi timp veti pierde si ultima reduta din Parlament : presedentia Senatului, iar romanii nu va vor mai vota. Ai vazut cat de mult ati scazut in sondaje, lucru care a facut ca si liberalii sa aibe aceiasi soarta. Sincer sa-ti spun, te compatimesc, dar iti meriti soarta cu prisosinta !
ION
14 Noi 2011

cam tendentios articolul. nu era mai bine doar sa prezentati informatia bruta?
SPIRIDON
14 Noi 2011

De ce nici pana astazi Geoana nu a explicat de ce s-a dus la Vintu. De ce acest Gaguta nu si-a dat demisia singur ? Parca asa se procedeaza in SUA. Nu a invatat nimic . Este un farsor !
HAIDUCU
15 Noi 2011

Din toate aceste mascarade, minciuni şi executări politice, vor avea de câştigat doar adversarii politici ai PSD. Uite aşa se face pârtie portocaliilor care numai salvatori n-au fost pentru această naţie. Cred că PNL ar trebui să rupă mariajul cu PSD până nu-i va trage în josul pragului electoral acest circ social-democrat. Aceasta-i umila mea părere de individ fără apartenenţă politică.

Adauga un comentariu

Random image