2018-12-13 06:40


Instigatorul PDSR s-a reactivat

 |  21:00
Instigatorul PDSR s-a reactivat

Miron Cozma revine în actualitatea plaiurilor mioritice cu un scandal de pomină. Nu a fost de-ajuns că, duminică, s-a alăturat revoluţionarilor constănţeni aruncând în mare o coroană de flori destinată monumentului marinarilor. Ieri, în plină desfăşurare a manifestărilor de Ziua Marinei, s-a îmbrâncit cu jandarmii şi a strigat lozinci antiprezidenţiale.

Miron Cozma a fost prezent, ieri, la Constanţa, cu iubita sa, Marinela Niţu, alături de liderul revoluţionarilor, Nicolae Mavrodin, el însuşi un personaj controversat. În timp ce constănţenii priveau manifestările organizate de Forţele Navale, Cozma şi Mavrodin au ales să facă propriul spectacol. Înarmat cu o portavoce, revoluţionarul a început să strige în mijlocul mulţimii lozinci antiprezidenţiale agitând spiritele, deşi jandarmii l-au prevenit să nu o folosească. Astfel, Nicolae Mavrodin a fost luat pe sus de forţele de ordine, moment în care Miron Cozma, el însuşi revoluţionar fără certificat, după cum singur s-a descris, i-a sărit în ajutor, încercând să-l scoată din mâinile jandarmilor.

Miron Cozma s-a transformat în victimă şi a început să ţipe aducându-şi parcă aminte de perioada în care stătea în mijlocul ortacilor conducându-i spre Bucureşti, în luptele cu forţele de ordine ale Ministerului de Interne. S-a iscat o încăierare generală, acompaniată de huiduieli pro şi contra intervenţiei forţelor de ordine şi încheiată... la spital. Nicolae Mavrodin a fost dus cu o ambulanţă după ce i s-a făctu rău din cauza căldurii şi a agitaţiei. În plus, amândoi s-au ales cu amenzi pentru tulburarea ordinii publice.

Jandarmii i-au amendatpentru instigare

Miron Cozma şi revoluţionarul Nicolae Mavrodin au fost amendaţi de jandarmerie pentru instigare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Legea 60/1991 sancţionează „instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice”. Conform unor surse din cadrul Jandarmeriei Constanţa, cei doi au fost avertizaţi să nu folosească portavocea pentru că vor fi amendaţi. „Până când nu au făcut uz de portavoce, nimeni nu a avut nimic cu ei. Erau simpli privitori. În momentul în care au făcut uz de aceasta, atunci am intervenit”, ne-au declarat sursele menţionate. Pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, la Constanţa au fost prezenţi 50 de jandarmi, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Trancă. El a precizat că amenda pentru cei doi se ridică la 500 de lei.

„Complicele” lui Cozma, un revoluţionar controversat

Liderul revoluţionarilor constănţeni, Nicolae Mavrodin, este un personaj controversat, atât pe plan local, dar şi la nivel naţional.

El conduce, după cum singur spune, Fundaţia Europeană pentru Tineret şi este membru în Blocul Naţional al Revoluţionarilor. Acum câţiva ani, a provocat un scandal când a propus o afacere gen Caritas cu megawaţi. Mai multe firme au primit o ofertă de parteneriat în vederea producerii de energie electrică şi termică la un cost de producţie de 100 de ori mai mic decât oriunde în lume. Minunea era posibilă printr-un regenerator electric botezat „AC Power Regenerator“, invenţie a lui Laurenţiu Chircea şi a lui Nicolae Mavrodin.

Un alt scandal a fost cel privind preluarea patrimoniului fostei UTC. Mavrodin a înfiinţat Fundaţia Naţională pentru Tineret chiar înaintea apariţiei legii privind patrimoniul UTC, intrând în conflict de nume cu organizaţia oficială stabilită prin lege.

Mai nou conduce Fundaţia Europeană pentru Tineret, deşi o asociaţie cu acelaşi nume a fost înfiinţată chiar de Consiliul Europei.

Băsescu, prezent cu un... mesaj

Preşedintele Traian Băsescu a preferat să stea la vila sa din Neptun, absentând de la manifestările de Ziua Marinei. În schimb, a trimis un mesaj românilor: „Cu ocazia Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, doresc să transmit tuturor cetăţenilor români care îşi serbează astăzi ziua numelui urările mele de bine, multă sănătate şi împliniri alături de cei dragi. De asemenea, pe 15 august sărbătorim Ziua Marinei Române, prilej cu care le mulţumesc tuturor acelora care îşi desfăşoară activitatea în slujba Forţelor Navale Române pentru dăruirea şi profesionalismul de care dau dovadă. La mulţi ani!”.

Oprea, huiduit în timpul discursului

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, a participat, ieri, la manifestările de la Constanţa, ocazie cu care le-a urat ''La mulţi ani'' tuturor celor ce îşi serbează ziua numelui de Sfânta Maria şi celor „care îşi dedică viaţa apărării întinderilor de ape ale ţării”. El a mulţumit marinarilor militari pentru eforturile depuse până în prezent şi i-a felicitat pentru modul în care acţionează şi îşi îndeplinesc misiunile. Discursul său a fost bruiat de Miron Cozma şi mai mulţi revoluţionari care l-au huiduit. „Armata trebuie să fie subordonată poporului român, nu politicului”, a strigat Cozma.

5.000 de turişti, la Ziua Marinei

Peste 5.000 de turişti, dar şi constănţeni au participat, pe faleza Comandamentului Flotei din Constanţa, la manifestările organizate cu prilejul Zilei Marinei Române. Festivităţile au început cu ceremonialul de ridicare a pavilionului şi cu executarea a 21 de salve de artilerie de către militarii Batalionului 307 Infanterie Marină. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oficiat împreună cu un sobor de preoţi militari un Te Deum în memoria marinarilor căzuţi la datorie, în acelaşi timp fiind aruncate ancore de flori în valurile mării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-23

Mai multe imagini:
Instigatorul PDSR s-a reactivat
zoom
Instigatorul PDSR s-a reactivat
zoom
Instigatorul PDSR s-a reactivat
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CIUPINGHER
16 Aug 2011

Probabil ca cei doi au incalcat niste reguli ale manifestarilor in public dar si slugile lui Basescu care primesc cu 25% salariul mai putin,de frica sa nu fie dati afara, se comporta odios, mai rau ca intr-o dictatura, de fapt cam asta avem in momentul de fata si sigur ca nimeni nu are curajul sa o spuna decat oameni ca... Mavrodin sau Miron Cozma chiar daca asa cum am mai spus or fi incalcat unele reguli,dar nu poti protesta in fata unei dictaturi cu "manusi"!
MARINEL
16 Aug 2011

daca ar fi macar un milion de miron cozma atunci ar fi mai bine,am scapa odata de raia aceasta capreasca,nu vedeti cum se comporta in colegiul din neamt?pdl l-a pus pe mutulica din 7 pitici sa candideze acolo si au si pretentia sa castige cun bicisnic pe care nu dai doi bani.
DELETED
17 Aug 2011

acest desaxat trebuia sa srea la mititica inca 20 de ani pentru tot ce a facut cu minerii. iar cei care ii luati partea sunteti la fel ca el ori mai grav analfabeti care nu cititi nimic ci incghititi ceia ce vi se da de catre toti impostorii.
Random imageUltimele stiri


loading...