2017-01-18 08:09

EVENIMENT


Mironescu, chemat la DNA pentru a da declaraţii în dosarul grupării din Portul Constanţa

 |  17:54
Mironescu, chemat la DNA pentru a da declaraţii în dosarul grupării din Portul Constanţa

Fostul secretar alMAI Laurenţiu Mironescu a fost chemat, ieri,la DNA pentru a da o nouă declaraţie în dosarul privind gruparea dinPortul Constanţa, avocatul său reclamând că procurorii nu au admis cererileprivind suplimente de declaraţie sau de declasificare a unor documente.

Fostulsecretar al MAI Laurenţiu Mironescu, eliberat recent din arest de Completul decinci judecători al instanţei supreme, s-a prezentat la DNA însoţit de avocatulsău.El a fost citat de anchetatori pentru a da o nouădeclaraţie în dosarul grupării din Portul Constanţa. La ieşirea din sediul DNA, Mironescua declarat că a fost chemat pentru a se îndeplini "o procedură formală"fără a preciza despre ce este vorba.

Avocatul Bogdan Cimbru, cel care l-a însoţit peMironescu la audiere, a susţinut că procurorul de caz are o "poziţieduplicitară" în sensul că, deşi în perioada în care Mironescu era arestatar fi oferit asigurări că va admite toate probele pe care le va propune apărareaacestuia, acum, după eliberarea din arest, ar refuza să facă acest lucru. Avocatul a menţionat că Mironescu a făcut de mai multe ori cerere să facă suplimente de declaraţie şi să fie declasificate unele documente ce arputea constitui eventuale probe în apărarea sa, solicitări respinse deanchetatori. Laurenţiu Mironescu, Liviu Bratu şi Adrian Pătraşcu, eliberaţi înurma deciziei de marţi a ÎCCJ, au părăsit arestul în noaptea de miercuri sprejoi. Completul de cinci judecători a admis recursurile făcute de ei împotrivadeciziei prin care Secţia penală a instanţei supreme a prelungit cu 30 de zilemăsura arestului preventiv în cazul lor. "Gruparea Mironescu" seocupa cu "captura statului", noţiune care exprimăforma cea mai înaltă a corupţiei, respectiv corupţia generalizată, pentru careeste nevoie de mulţi oameni, persoane bine plasate şi influente, susţinanchetatorii. "Grupul infracţional organizat" care s-ar fi constituit,potrivit procurorilor DNA, în Vama Constanţa, prejudicia bugetul de stat cusume între 50.000 şi două milioane de euro la fiecare transport. "Sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, încuantum cuprins între 1.000 şi 7.000 de dolari pentru fiecare transport. Înaceastă modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, în unele situaţii, cusume cuprinse între 232.186,12 lei şi 8.280.932 lei pentru fiecare transport demarfă introdus ilegal", potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image