2017-01-22 20:35


Mironescu, demis din funcţia de secretar general al MAI şi adus la DNA pentru audieri

 |  15:03
Mironescu, demis din funcţia de secretar general al MAI şi adus la DNA pentru audieri

Ministrul deInterne, Traian Igaş, a anunţat lunila prânz că l-a demis din funcţia de secretar general al MAI pe LaurenţiuMironescu, în urma implicării acestuia în fraudele din Portul Constanţa.Ministrul Traian Igaş a anunţat demiterea lui Laurenţiu Mironescu după ce afost la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Emil Boc.

Potrivit unui comunicatde presă al MAI, ministrul Administraţiei şi Internelor i-a înaintat luniprimului ministru Emil Boc "propunerea de încetare a exercitării cucaracter temporar a funcţiei de secretar general al MAI de către LaurenţiuMironescu".

Propunerea a fost acceptată de premier, precizează sursacitată.

Laurenţiu Mironescu a fost luat de anchetatori luni,în jurul orei 13.15, de la locuinţa sa din Eforie Sud, urmând să fie adus înCapitală pentru a fi audiat de procurorii DNA, anchetatorii ridicând din casaacestuia mai multe documente şi un computer.

Locuinţa lui Laurenţiu Mironescu a fost percheziţionată,luni, de anchetatori începând cu ora 6.00, în prezenţa acestuia.

Percheziţiile s-au încheiat în jurul orei 13.15, cândanchetatorii au părăsit locuinţa lui Mironescu împreună cu acesta.

De asemenea, din vila pe care Mironescu o are la Eforie Sud aufost ridicate mai multe documente şi un calculator.

Laurenţiu Mironescu (43 de ani) are o carieră îndelungată întransporturi navale, el fiind ofiţer maritim, apoi comandant de cursă lungă şi,ulterior, inspector de specialitate.

Traian Igaş a spus, luni dimineaţă, că nu a ştiut despreancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în cazul în care este implicatşi Laurenţiu Mironescu şi că nu se poate pronunţa, însă, din câte a sesizat,este vorba despre perioada anterioară numirii lui în funcţia de la MAI.

Ministrul Internelor a precizat că aşteaptă să vadă cum sefinalizează cercetările în acest caz, urmând, după ce va fi analizat cazul, săfie luată o decizie.

Întrebat cum comentează din punct de vedere al partiduluiaceastă situaţie, ministrul Traian Igaş a răspuns: "Discutăm".

Ulterior, Igaş a fost chemat la sediul Guvernului, unde adiscutat aproximativ o oră cu premierul Emil Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image