2019-03-24 03:02


Misterul banilor în cazul crimei din Bacău

 |  21:00
Misterul banilor în cazul crimei din Bacău

La trei săptămâni de la uciderea omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian, informaţii contradictorii ajung către anchetatori. Mai mulţi martori audiaţi susţin că omul de afaceri deţinea în locuinţa în care a fost găsit mort o sumă foarte mare de bani. Nu este vorba despre martori la crimă, ci despre persoane din anturajul lui Valeriu Damian care au dat în acest sens declaraţii în faţa anchetatorilor, au precizat surse judiciare.

Încă din primele clipe de la deschiderea dosarului de omor, procurorii au luat în calcul atât ipoteza jafului, cât şi a răzbunării. Deşi anchetatorii au constatat că locuinţa omului de afaceri fusese răvăşită, tocmai pentru ca asasinii să creeze impresia unui jaf, familia victimei nu a observat ca din casă să lipsească bani, obiecte sau bunuri de valoare. Ulterior, după ce mai multe persoane au acreditat anchetatorilor ideea că omul de afaceri avea în casă o sumă foarte mare de bani, procurorii au chestionat din nou familia în legătură cu acest lucru. Soţia omului de afaceri a negat însă şi acest aspect. Surse judiciare susţin că, la momentul cercetării la faţa locului, nu a fost găsit nici un ban. De altfel, anchetatorii consideră atitudinea familiei victimei suspectă. “Familia susţine că victima nu avea duşmani, că nu avea datorii la nimeni şi că nu a primit în ultima periodă nici o ameninţare din partea nimănui. Noi considerăm că nu este întru totul adevărat, având în vedere activităţile pe care le desfăşura uzual victima”, susţin surse din rândul anchetatorilor.

Contactat telefonic, procurorul băcăuan Felix Bănilă a confirmat pentru „Puterea” că la dosar există depoziţii ale unor martori legate de aceşti bani, însă a refuzat să precizeze suma. “Sunt două poziţii diferite. Martorii spun că erau bani, familia spune că nu. Nu putem, deocamdată, proba veridicitatea acestei informaţii”, a conchis procurorul.

În acest moment, procurorii lucrează la valorificarea imaginilor surprinse de camera de luat vederi amplasată în curtea imobilului în care s-a petrecut crima. „Calitatea imaginilor este una foarte slabă, iar unghiul de filmare nu a putut surprinde decât pentru câteva momente două siluete care au pătruns în curtea casei. Aceste probe însă coroborate şi cu alte indicii demonstrează fără echivoc că este vorba despre doi asasini, nu de trei, aşa cum s-a speculat iniţial”, ne-a declarat procurorul Felix Bănilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...