2017-01-23 20:58


Mită pentru Cluj Arena

 |  19:34
Mită pentru Cluj Arena

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Vasile Bica, a fost reţinut ieri pentru 24 de ore de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit procurorilor, Bica ar fi acceptat o şpagă de 25.000 de euro pentru a facilita unor oameni de afaceri câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe Stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Într-un comunicat al DNAse precizează că Radu Vasile Bica mai întâi a pretins ca în data de 27 octombrie 2011 să i se dea o primă tranşă din bani, 10.000 de euro. După trei zile, mai exact în data de 31 octombrie 2011, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro. Procurorii au organizat realizarea flagrantului, Bica fiind acum acuzat de corupţie.

Consiliul nu ştie nimic

Consiliul Judeţean Cluj a remis o informare de presă prin care se arată că instituţia „a fost informată telefonic de către DNACluj cu privire la luarea măsurii reţinerii vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, domnul Radu Bica. Consiliul Judeţean Cluj nu cunoaşte aspectele legate de problemele juridice ale acestui caz, instanţele competente fiind cele în măsură să comunice orice informaţie”.

La sediul DNAa venit şi Radu Raţiu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Cluj Arena, care a declarat: „Eu am venit doar ca martor, eu am venit doar ca martor”.

Judecătoare controversată

Radu Bicaa fost prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Potrivit „Gazetei de Cluj”, surse din cadrul Curţii susţin că Bica va fi judecat de un complet condus de fosta şefă a secţiei Penale din cadrul Curţii de Apel Cluj, Delia Purice. Această judecătoare s-a antepronunţat asupra altor cazuri, cum ar fi cel al omului de afaceri clujean Arpad Paszkany, motiv pentru care a fost recuzată. În urma acestui scandal şi-a dat demisia. De asemenea, Delia Purice a fost acuzată că ar fi presat-o pe judecătoarea Adina Lupea să dea o anumită sentinţă tot în cazul Paszkany. După ce Purice s-a retras din procesul lui Paszkany, omul de afaceri a fost achitat.

La ora închiderii ediţiei, Radu Bica era singura persoană din cadrul dosarului catalogată drept „inculpat”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image