2018-12-11 13:32


Mititelu se bate cu FRF pe terenul DNA

 |  21:00
Mititelu se bate cu FRF pe terenul DNA

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, alături de alţi oameni de fotbal sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu.

Dumitru Dragomir a confirmat că este citat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru 27 octombrie, împreună cu alţii, iar Mircea Sandu, pentru 28 octombrie. Ancheta are la bază o plângere a patronului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu. Alături de Sandu şi Dragomir, mai sunt cercetaţi opt membri ai Comitetului Executiv al FRF.

În 6 octombrie, patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a acuzat FRFde fals în documentele întocmite cu ocazia şedinţei din 20 iulie a Comitetului Executiv al Federaţiei, în care s-a luat decizia de dezafiliere a clubului Universitatea Craiova. Adrian Mititelu a prezentat două documente: adresa FRF prin care secretarul general al federaţiei, Adalbert Kassai, informa clubul Universitatea Craiova de decizia de dezafiliere şi o listă cu semnăturile membrilor Comitetului Executiv prezenţi la şedinţa din 20 iulie.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv al FRF a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012.

După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal. Mititelu a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în "grup infracţional" în scopul controlării fotbalului românesc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-15

TAGURI: Adrian Mititelu, Mitica Dragomir, Mircea Sandu, DNA
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...