2019-02-21 07:56


Mituitorul lui MAZĂRE, condamnat la pușcărie grea. Vezi câți ani va sta după gratii Avraham MORGENSTERN

 |  18:37
Mituitorul lui MAZĂRE, condamnat la pușcărie grea. Vezi câți ani va sta după gratii Avraham MORGENSTERN

Administratorul firmei Shapir Structures SRL, Avraham Morgenstern, un apropiat al fostului primar Radu Mazăre, a fost condamnat de Tribunalul București la 12 ani închisoare și plata a 53 milioane lei către statul român, reprezentând prejudiciul într-un dosar de evaziune fiscală. Într-un alt dosar, aflat în faza de judecată, Morgenstern este acuzat că i-a dat mită 175.000 de euro fostului primar al Constanței, ca să câștige licitația pentru construirea unui cartier de locuințe sociale.

În dosarul de evaziune fiscală, Tribunalul a mai dispus ca firma Shapir Structures SRL (aflată în insolvență) să plătească o amendă penală de 400.000 lei.

De asemenea, judecătorii au decis ca Avraham Morgenstern și Shapir Structures SRL să plătească în solidar statului român, reprezentat de Ministerul Finanțelor - ANAF, suma de 53.836.994 lei, reprezentând prejudiciul adus bugetului de stat și nerecuperat, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii, calculate de la data săvârșirii faptelor până la data plății efective.

În plus, Avraham Morgenstern și Shapir Structures SRL trebuie să achite fiecare 30.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Prejudiciu de peste 10 milioane de euro

Potrivit DNA, în perioada 2009 - 2014, Morgenstern, în calitate de administrator al firmei Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public și Privat) Constanța și Confort Urban SRL Constanța și nu a înregistrat facturile fiscale aferente veniturilor în executarea acestor contracte.

"În aceeași perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activități au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro", susține DNA.

În dosar, procurorii au pus sechestru pe bunuri mobile și imobile ale lui Avraham Morgenstern și Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei și 4 imobile situate în municipiul Constanța, neevaluate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-10

TAGURI: radu mazare mita avraham morgenstern, shapir constanta locuinte, puscarie, evaziune fiscala, mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...