2018-11-18 08:20


Miza procesului de divorţ pentru care judecătoarea din Iaşi a primit şpagă era o avere de 100.000 de euro

 |  16:47
Miza procesului de divorţ pentru care judecătoarea din Iaşi a primit şpagă era o avere de 100.000 de euro

Mizaprocesului de partaj în urma căruia judecătoarea din Iaşi, Georgeta Buliga, afost arestată, după ce a pretins şi primit suma de 4.000 de euro de la unuldintre soţi, reprezintă o avere de aproximativ 420.000 de lei (aproximativ100.000 de euro), susţin surse judiciare.

Dosarulprocesului de partaj între soţii Liviu Popescu şi Valentina Grama a fostînregistrat la Judecătoria Iaşi în mai 2007, atât Judecătoria, cât şiTribunalul hotărând, pe rând, ca o cotă de 90 la sută din bunuri să îi revinăValentinei Grama, instanţa ţinând cont de contribuţia celor doi soţi laachiziţionarea acestora.

Ulterior,la Curtea de Apel, completul prezidat de judecătoarea Georgeta Buliga, din careau mai făcut parte şi judecătoarele Elena Gheorghiu şi Adriana Andronic, astabilit ca fosta soţie a lui Liviu Popescu să primească doar 70 la sută dinbunuri.

Potrivitunor surse judiciare ieşene, miza procesului era o avere de 420.000 de lei,printre bunurile care urmau să fie partajate numărându-se un apartament cu treicamere, două autoturisme BMW şi Opel, un teren de 892 de metri pătraţi, precumşi mai multe produse electronice.

IrinaDiaconu, avocata Valentinei Grama, a declarat, marţi, că aceasta a lucrat operioadă în străinătate, unde a predat lecţii de pian, vioară şi limba rusă,timp în care femeia a câştigat suma de 200.000 de euro.

"Eaa câştigat foarte mult, în timp ce soţul ei era simplu angajat în Iaşi şi luapuţin peste salariul minim pe economie. În aproape un an, cei doi soţi aucumpărat cu banii jos un apartament, un teren şi două autoturisme. Curtea deApel a decis că apartamentul şi una dintre maşini ar fi fost achiziţionate dinbanii lui", a afirmat avocata Irina Diaconu.

JudecătoareaGeorgeta Buliga de la Curtea de Apel Iaşi a fost arestată pentru că a pretins4.000 de euro pentru a-şi convinge colegele de complet să dea o soluţiefavorabilă unui bărbat care era în proces de partaj cu fosta soţie.

Procuroriidin cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) o acuză pe Georgeta Buliga,judecător la Curtea de Apel Iaşi - Secţia civilă şi pentru cauze cu minori şide familie, de luare de mită şi trafic de influenţă.

PotrivitDNA, "în perioada februarie- martie 2010, inculpata Buliga Georgeta,judecător la Curtea de Apel Iaşi, a pretins şi primit de la învinuitul PopescuLiviu suma de 4.000 de euro, susţinând că banii sunt pentru două judecătoaredin cadrul Curţii de Apel Iaşi şi a pretins o altă sumă pentru sine al căreicuantum nu l-a precizat".

Baniiau fost pretinşi pentru ca Liviu Popescu să obţină o soluţie favorabilă înprocesul de partaj care viza, în principal, un apartament în municipiul Iaşi,un teren în judeţul Iaşi şi două autoturisme.

Duminică,procurorii anticorupţie au dispus reţinerea judecătoarei Georgeta Buliga pe operioadă de 24 de ore, iar luni Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestareapreventivă a acesteia 29 de zile.

Soţuljudecătoarei din Iaşi a refuzat să comenteze situaţia soţiei sale, în timp cecolegii de serviciu ai Georgetei Buliga susţin că vestea arestării colegei lori-a luat prin surprindere.

"Erao colegă adevărată. Când am auzit că a fost arestată am rămas fără aer. Nici nuştiu ce s-a petrecut. Sunt multe lucruri pe care nu le înţeleg. Sunt stupefiat.E şi un sentiment de îngrijorare. Dacă însă e adevărat, atunci e urât, dar sănu fie altceva la mijloc”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX unuldintre judecătorii Curţii de Apel Iaşi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638949-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...