2018-11-12 20:08


MM Stoica a agresat echipele de jurnalişti de la PRO TV şi ProSport

 |  18:17
MM Stoica a agresat echipele de jurnalişti de la PRO TV şi ProSport
Ionuţ Mureşan

Managerul Stelei, Mihai (Meme) Stoica, a fost amendat cu 25.000 de denari (n.n. – echivalentul a circa 400 de euro) de o instanţă din Skopje, Macedonia, după ce el şi gărzile sale de corp au agresat fizic şi verbal, luni, echipele de jurnalişti de la PRO TV şi ProSport care voiau să asiste la antrenamentul oficial al steliştilor, înainte de returul cu Vardar, din Liga Campionilor. Nu este pentru prima oară când felul de a se manifesta al managerului Stelei intră în sfera de incidenţă a Codului penal, care sancţionează infracţiunea de lovire sau alte violenţe, cu închisoare sau amendă.

În urma scandalului, reporterul PRO TV Alexandra Tănăsescu a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru mai multe contuzii la mână, iar Meme Stoica a ajuns de pe mâna poliţiei din Scopje,  în faţa magistraţilor. Incidentul a fost înregistrat audio-video atât pe camera profesională a operatorului PRO TV , cât şi pe telefonul mobil al reporterului. Acesta din urmă a fost imobilizat de către agenţii de pază, aparatul fiindu-i smuls din mână de către managerul Stelei, iar imaginile au fost şterse de către ofiţerul de presă al Stelei.

Huligan cu bodyguarzi

Totul a început după ce reprezentanţii mass-media au încercat să filmeze antrenamentul Stelei pe stadionul din Skopje. Iniţial, ofiţerul de presă al Stelei, Cătălin Făinişi, a încercat să calmeze spiritele, însă MM Stoica s-a dezlănţuit, aşa cum rezultă din textul de mai jos.

Făinişi: Alexandro, te rog frumos, nu mai discutăm... Pe bune acum, parcă nu ştiai că asta o să se întâmple!

Alexandra: Nu, chiar nu ştiam că asta o să se întâmple. Pe bune, mi se pare incredibil.

Făinişi: Nu e prima dată...

Alexandra: Mie mi se pare incredibil. Noi dăm meciul şi nu avem voie la antrenamentul oficial?

Făinişi: Nu mă interesează. Antrenamentul oficial este antrenamentul oficial al FC Steaua Bucureşti, nu al lui Vardar Skopje.

Mihai Stoica: Băi, ia plecaţi, băi... hai, că până acum am vorbit frumos... ia, căraţi-vă, bă!

Făinişi: N-are rost să...

Alexandra: Văru', filmează!

Făinişi (se apropie de operator): Vărule, te rog frumos...

Viorel Molan (operator): Stai, mă, Mihaie... vorbim frumos... ne calmăm... vorbim, frumos, nu am jignit pe nimeni.

Făinişi către Mihai Stoica: Gata, Meme...

Viorel Molan: Meme, nu am jignit pe nimeni!

Mihai Stoica: Ia, plecaţi, în p… mea de aici, mă rog de voi să plecaţi?

Viorel Molan: Pai, nu, dar vorbeam frumos, nu am jignit pe nimeni... nu am jignit pe nimeni.

Mihai Stoica: Afară, dă-te-n p… mea!!! Gata!!! Hai!!!

Viorel Molan: De ce vorbeşti aşa cu mine?

Mihai Stoica: Pentru că aşa vrea p… mea, d-aia !

Viorel Molan: Nu e frumos să vorbeşti aşa!

Mihai Stoica: Afară, mă! Băi, ieşi afară, mă!

Făinişi: Hai, te rog eu!

Mihai Stoica: Băi, ieşi afară! Nu mă fă să dau în tine!!! Ieşi afară!!!

Viorel Molan: Păi, n-ai cum să dai în mine...

Mihai Stoica: E, p..., n-am cum să dau în tine!

Mihai Stoica: Du-te, mă, în p… mea! Hai, mişcă-te!

Mihai Stoica sau un bodyguard: Ce p… vrei, mă?

Viorel Molan: Eu ţi-am vorbit frumos...

Mihai Stoica: Ieşi, băga-mi-aş p…

Mihai Stoica: Te bag în seamă, vorbesc frumos cu tine...

Bodyguard către Alexandra: Hai, prinţesa mea, mişcă-te şi tu!

Bodyguard către operator: Mai mult îl aţâţi, dacă stai aici...

Viorel Molan: Stau după reporterul meu, crezi că voiam să îl jignesc sau să îi zic ceva? Nu e frumos.

Mihai Stoica: Nu-i frumos! Ia zi tu, mă, ce-i frumos? Mă!

Viorel Molan: Meme, nu-i frumos... atâta ţi-am zis...

Mihai Stoica: Gata, băi!!!

Viorel Molan: Nu te-am jignit în viaţa mea.

Mihai Stoica: Nu vreau ca să intru la puşcărie! F…! Nu mai filma, mă!

În cadru se văd Meme şi Alexandra, bodyguarzii o ţin de mâini cu forţa, Meme îi smulge telefonul:

Alexandra: Cum să-mi iei telefonul din mână?!

Meme Stoica: Filmează...

Alexandra: Cum să-mi iei telefonul din mână?!

(Mihai Stoica încearcă să îi ia telefonul din mână, iar Alexandra se chinuieşte să îl recupereze. Făinişi pune mâna pe telefon şi sterge imaginile).

Alexandra: Dă-mi telefonul!!! Dă-mi telefonul!!!

Mihai Stoica: Hai, dă-i drumul de aici !!!

ActiveWatch va sesiza UEFA

 

În urma incidentului, televiziunea a anunţat că va depune plângeri la FRF şi UEFA împotriva team-managerului echipei. „PRO TV îşi exprimă regretul că o comunitate uriaşă cu ani de glorie şi care a contribuit la succesul românilor a ajuns să fie reprezentată de singurul angajat care şi-a lovit un suporter în timpul unui joc oficial şi singurul manager general căruia patronul i-a retras dreptul de semnatură pentru antecedente cunoscute public”, a reacţionat postul de televiziune într-un comunicat. De asemenea, agenţia de monitorizare a presei ActiveWatch a emis un comunicat prin care anunţă că va sesiza UEFA. „Incidentul de ieri (n.n.- luni) se înscrie într-o lungă serie de intimidări, hărţuiri, jigniri şi agresiuni ale oficialilor clubului Steaua faţă de reprezentanţii presei, cărora le este împiedicat adeseori şi accesul la acţiunile echipei. De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reacţie la modul (critic) în care jurnaliştii au relatat despre comportamentul celor care conduc Clubul. ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc al reprezentanţilor Steaua şi cere solidaritate din partea colegilor de breaslă ai jurnaliştilor agresaţi şi intimidaţi de oficialii Steaua (…)”, se arată în comunicatul ActiveWatch.

Bătăuşul de serviciu

 

Nu este pentru prima oară când managerul Stelei are un comportament agresiv. În 2005, Meme Stoica a coborât în tribună însoţit de gărzi de corp şi a lovit în plină figură un suporter, susţinând ulterior că acesta i-a înjurat familia. În toamna anului 2011, la Mediaş, managerul Stelei a luat la palme un nuntaş cazat la acelaşi hotel cu echipa, însă acesta nu a depus plângere. Meme Stoica s-a contrat şi cu antrenorul de portari al Chiajnei, pe care l-a înjurat, iar acesta a sărit la bătaie, fiind însă oprit de gărzile de corp ale managerului Stelei. Presa centrală mai scrie că Meme Soica l-a înjurat pe un suporter aflat în spatele băncii tehnice în turneul de pregătire din Austria din această vară, în condiţiile în care acesta l-a informat pe manager că membrii familiei la care se refereau injuriile nu mai sunt în viaţă. Mai mult, Meme Stoica a fost condamnat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în Dosarul „Transferurilor”, însă sentinţa de patru ani de închisoare cu executare a fost casată, iar dosarul a fost trimis spre rejudecare de către instanţa supremă la Curtea de Apel Bucureşti.

Mitică Dragomir: Se simte lipsa lui Gigi Becali!”

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a afirmat, ieri, comentând incidentul, că Gigi Becali – aflat acum la închisoare – era „stăpân” la Steaua, iar lipsa lui se simte în momentul de faţă.

„Gigi Becali era stăpânul, el stăpânea bine pe toată lumea. Şi se simte lipsa lui la Steaua. El era un adevărat conducător. Meme Stoica este un coleric, dar nu este un băiat rău. Sunt anumiţi oameni care nu înţeleg rolul presei. Eu de exemplu n-am refuzat pe nimeni, chiar dacă unii dintre moderatorii de la tv mai mint, mai umflă lucruri, dar sunt şi ei oameni”, a declarat Dumiru Dragomir. Preşedintele LPF a explicat că la cum îl ştie pe Mihai Stoica, acesta probabil şi-a ieşit din fire şi „a comis-o”. Tot el spune că nu îl poate sancţiona pe managerul Stelei. „În primul rând că s-a petrecut pe alt teritoriu, în altă ţară, apoi, noi numai în timpul unui meci oficial suntem şefi. Restul ţine de resortul instanţelor civile şi penale. Eu de la Ligă nu pot lua nici o măsură, nu sunt nici DNA, nici DIICOT”, a spus Dragomir. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: Meme, stoica, agresiune, jurnalişti, infractor, profesie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HALAL
23 Iul 2013

=Făinişi: Alexandro, te rog frumos, nu mai discutăm... Pe bune acum, PARCA NU STIAU (ca s-a anuntat CU O ZI INAINTE ca antrenamentul Stelei se face cu usile inchise) că asta o să se întâmple!= Deci MEDIA, in afara de M.PRO.. au dat navala .. poate iese de un scandal sa le creasca ..cota si vanzarile! -Deci MM a chemat-o pe ziarista sa-i stearga imaginile si sunetul de pe telefon, nu??; -jurnalistii nu mai stiu ce este o COMUNICARE, INTELEGERE, PROTOCOL; - fac ce le taie capul numai si numai sa iasa macar un SCANDAL de presa! Josnica atitudine si anti steaua a jurnalistilor(singurii) media-pro CE AU TULBURAT si oferit presei straine motive sa mai jicneasca pe romani si ROMANIA. - HALAL...!
Random imageUltimele stiri


loading...