2018-11-19 07:31


MOMENTE APOCALIPTICE LA VAMA VECHE. O tornadă puternică i-a şocat pe turiştii aflaţi pe litoral

 |  17:46
MOMENTE APOCALIPTICE LA VAMA VECHE. O tornadă puternică i-a şocat pe turiştii aflaţi pe litoral

Incredibil, dar este adevărat că imaginile care înfăţişează un cer negru, cu vârtejuri de aer deasupra mării, desprinse parcă dintr-un scenariu apocaliptic au fost suprinse în România. Turiştii aflaţi astăzi pe litoralul Marii Negre, în apropierea staţiunii Vama Veche au fotografiat şi filmat o tornadă puternică, fenomen meteorologic extrem de rar despre care localnicii afirmă că n-au mai văzut vreodată.

Momentele apocaliptice s-au petrecut în jurul orei 14.00, staţiunea Vama Veche fiind şi acum afectată de o furtună puternică, iar curentul electric este oprit. Codul galben de furtună pe litoral a fost prelungit până la ora 17:15. Meteorologii au anunţat cantităţi de apă care pot atinge şi depăşi 25 - 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni, intensificări de vânt ce pot lua trecător aspect de vijelie. Zona afectată este în jumătatea estică a judeţului Constanţă, inclusiv zona de litoral.

Fenomenul meteorologic extrem care i-a şocat pe turişti, dar mai ales pe localnicii care susţin că nu au mai văzut aşa ceva petrecându-se în Vamă Veche sau oriunde altundeva pe litoral, este numit de specialişti “trombe marine” şi se datorează unor curenţi de aer rece care intră în contact cu apa mării care este mai caldă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-16

GALERIE MEDIA


TAGURI: vama, veche, tornada, turisti, litoral, apocaliptic, vartej, aer, marea, neagra, fenomen, rar, filmat, fotografiat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...