2018-12-10 10:43


Monica Iacob-Ridzi cere graţierea pe motive medicale și umanitare

 |  21:01
Monica Iacob-Ridzi cere graţierea pe motive medicale și umanitare
Ionuţ Mureşan

Soţul Monicăi Iacob-Ridzi a depus, joi, la Administraţia Prezidenţială o cerere de graţiere în numele fostului ministru, bazată pe două considerente: de natură medicală şi de natură umanitară. Tiberiu Iacob-Ridzi a invocat în cererea depusă atât starea de sănătate a soţiei lui, cât şi situaţia celor doi copii ai cuplului.

Mai exact, pentru Monica Iacob Ridzi a fost invocat în cererea de a părăsi Spitalul Penitenciar Jilava faptul că are doi copii, respectiv o fetiţă de un an şi şapte luni şi un băiat în vârstă de cinci ani. Soţul acesteia a depus documente legate de starea de sănătate a celor doi, dar şi acte privind sănătatea părinţilor şi a socrilor ei. De asemenea, în susţinerea cererii de graţiere, Tiberiu Iacob-Ridzi a depus mai multe documente, între care şi o dovadă că soţia lui suferă de o boală hematologică, iar din cauza imunităţii scăzute, orice infecţie pe care ar putea să o ia în penitenciar i-ar putea fi fatală. Soţul Monicăi Iacob-Ridzi a adăugat, referitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu va graţia niciodată politicieni corupţi, că fostul ministrul „nu a fost condamnată pentru fapte de corupţie, iar prejudiciul a fost recuperat din sechestrul pus pe averea familiei”. „Abuzul în serviciu este asimilat faptelor de corupţie. Nu a fost condamnată pentru că ar fi dat sau ar fi primit bani pe nedrept. E o diferenţă de nuanţă. Aş face o paralelă şi aş spune că nu este acelaşi lucru să comiţi infracţiunea de crimă cu premediare şi cea de ucidere din culpă”, a conchis Tiberiu Iacob-Ridzi.

Potrivit legii, graţierea este măsura de clemenţă ce constă în înlăturarea, totală sau parţială, a executării pedepsei aplicate de instanţă ori în comutarea acesteia în una mai uşoară. Graţierea poate fi acordată individual, prin decret al preşedintelui României, sau colectiv, de către Parlament, prin lege organică, conform Constituţiei. Administraţia Prezidenţială urmează să analizeze dosarul primit, joi, din partea soţului fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, pentru a se stabili dacă acesta îndeplineşte condiţiile de înregistrarea ca şi cerere de graţiere. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, dosarul Monicăi Iacob-Ridzi cuprinde cinci bibliorafturi.

Întreruperea executării, cerută în instanţă

În prezent, pe rolul Tribunalului Ilfov se află un dosar prin care Monica Iacob-Ridzi cere să-i fie admisă cererea de întrerupere a executării pedepsei de cinci ani de închisoare, la care a fost condamnatată pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru Monica Iacob-Ridzi solicită să fie întreruptă executarea pedepsei pentru că suferă de numeroase afecţiuni medicale, printre care trombofilie şi leuconeutropenie. Imediat după ce a fost încarcerată, Ridzi a reclamat condiţiile în care stau deţinuţii. Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Potrivit DNA, în perioada 17 martie-22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-28

TAGURI: sot, monica, iacob, ridzi, cerere, gratiere, administratia, prezidentiala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAZNAUA COMUNA
28 Mai 2015

Sa treaca in locul ei Botux Elena Basita . A furat pentru ea , sa dea bani .
Random imageUltimele stiri


loading...